Taoista Jóga, egy kis áttekintés…

Az egyik reggeli órán erős érdeklődést mutattak a hölgyek a tibeti és a mongol jóga praktikák irányába, és rádöbbentem, hogy 2015. Augusztus 17, Hétfő este 20.00 órától már kezdünk is a kínai eredetű Taoista Jóga kurzussal.

Azért kezdünk most mert 14 hetes, amit mi 7 alkalomból fogunk átvenni és így Szeptemberben végzünk is, tudjátok még mielőtt elutaznék.  tao excer

Tehát 7 alkalommal találkozunk és, alkalmanként 2 hétre való teendőket fogunk leírni. Minden hétre lesznek meditációs, légző és fizikai gyakorlatok is. Páran jelezték, hogy nem tudnak eljönni az első alkalommal. Nekik csak annyit mondanék, hogy a második alkalommal találkozunk és megbeszélünk egy alkalmat, amikor betudjuk pótolni az első etapot.

Egyébként a Taoisták elképzelése igen egyszerű volt a harmónia eléréséhez, egyszerre edzettek testre és lélekre, így mi is az ő lépteit követve a kurzus folyamán minden hétre fogunk fizikai, meditációs és légzés technikákat is tanulni. És ez nekik kb. bevált az elmúlt 4500 évben.

A Taoizmus Krisztus előttről ered és már egész korán összefűződött a kínai alkímiával és más misztikus gyakorlatokkal. Egy időben az erdőben gyakorló remeték a Taoista kifejezést arra használták, hogy megkülönböztessék az általuk gyakorolt meditációs technikákat és lelki gyakorlatokat a kínai népi hiedelmekből kialakult rítusoktól. De már Krisztus előtt is kialakult egy jógikus irányzata a Taoizmusnak, amit akkor még Yangsheng-nek az „élet táplálásának” hívtak.

Különben a Taoizmus, a kínai történelem folyamán, többször is az állam hivatalos vallása volt.

Egyszóval egy elég régi mozgásról van szó. Mást nem is tudok mondani róla csak annyit, hogy amióta ezt megcsináltam azóta egyszer sem voltam beteg. Ennek mér 18-19 éve. Gondolom ez azért elég ütős indok, nem?

Egyébként egy alkalommal drága Miklós barátom, aki egyébként, aki a háziorvosunk fia, úgy futott neki a Taoista Jóga kurzusnak, hogy előtte is megcsináltatta és utána is a teljes vérkép és labor vizsgálatot és 14 hét alatt mindennemű étrend vagy más változtatás mellett, „csak” a Taoista Jóga végzésével teljesen helyre állt a rend vérképileg. A vashiánytól a koleszterin szintig.

Ide kattintva még elolvashatok néhány gondolatot a kurzusról és annak rendszeréről…

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudomány szakértője

UI: Mivel nekem nagyon bevált a Taoista Jóga és a Pancsakarma egyidejű (az utóiratot olvassátok el a bejegyzésben, ha kíváncsiak vagytok rá, hogy nekem miként hatot a Taoista Jóga és a Pancsakarma) végzése,  és idén Augusztus 26-án bele is vágunk egy otthon elvégezhető Pancsakarmába a Taoista Jógások kedvezményesen tudnak részt venni. Csakúgy, mint a Szeptember 15-én kezdődő Tai Chi tanfolyamon, ami szimplán csak jól passzol a Taoista tanfolyamhoz.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük