Pradosha Vrata, Siva napja, ma…

sivaMár évekkel ezelőtt írtam nektek a Pradosha Vratáról, azaz Siva ünnepéről. És mivel most még Purusottam hónap is van, gondoltam újra előveszem a témát.

Tehát minden holdciklus 13. napja Sivának van szentelve és ezeken a napokon naplementekor különleges áldásokat lehet kapni. Mivel a mostani 13. Hold nap Szerdára esik, ezért a sötétedéskor végzet lelki gyakorlatok gyermekáldásban és tudás megszerzésben segítenek. (Itt elolvashatod, hogy milyen napokon mire számíthatunk a Pradosha Vrata szemszögéből.)

Siva, többek közt a Hatha Jóga és a Védikus Asztrológia Istene is, tehát egy kis Hatha Jógázással is lehet előtte tisztelegni. Persze ezek a napok inkább otthon békésen, meditatívabban történő jógáról kellene, hogy szóljon.

Még mindig nem írtam le, hogy különböző felajánlások révén milyen áldásokhoz juthatunk, írjam le?

Om Tat Sat

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Pradosha Vrata, Siva napja, ma…

 1. Judit szerint:

  Igen , írd le! köszi 🙂

 2. Márti szerint:

  írjad le 🙂 , plíz
  kösziiii

 3. Fürti szerint:

  Kérlek írd le Ádám! Köszi, Fürti

 4. bilkisz szerint:

  sí, por favor… 🙂

 5. Végh Marika szerint:

  Hááááát, persze!!!!

 6. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Nem ezzel a témával kapcsolatos amit írok.

  Átjött az üzenet, megértettem. Köszönöm.

  Üdv: Tibi

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .