Pradosha Vrata, Siva napja, ma…

sivaMár évekkel ezelőtt írtam nektek a Pradosha Vratáról, azaz Siva ünnepéről. És mivel most még Purusottam hónap is van, gondoltam újra előveszem a témát.

Tehát minden holdciklus 13. napja Sivának van szentelve és ezeken a napokon naplementekor különleges áldásokat lehet kapni. Mivel a mostani 13. Hold nap Szerdára esik, ezért a sötétedéskor végzet lelki gyakorlatok gyermekáldásban és tudás megszerzésben segítenek. (Itt elolvashatod, hogy milyen napokon mire számíthatunk a Pradosha Vrata szemszögéből.)

Siva, többek közt a Hatha Jóga és a Védikus Asztrológia Istene is, tehát egy kis Hatha Jógázással is lehet előtte tisztelegni. Persze ezek a napok inkább otthon békésen, meditatívabban történő jógáról kellene, hogy szóljon.

Még mindig nem írtam le, hogy különböző felajánlások révén milyen áldásokhoz juthatunk, írjam le?

Om Tat Sat

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Pradosha Vrata, Siva napja, ma…

 1. Judit szerint:

  Igen , írd le! köszi 🙂

 2. Márti szerint:

  írjad le 🙂 , plíz
  kösziiii

 3. Fürti szerint:

  Kérlek írd le Ádám! Köszi, Fürti

 4. bilkisz szerint:

  sí, por favor… 🙂

 5. Végh Marika szerint:

  Hááááát, persze!!!!

 6. Kovács Tibor szerint:

  Hari Ádám!

  Nem ezzel a témával kapcsolatos amit írok.

  Átjött az üzenet, megértettem. Köszönöm.

  Üdv: Tibi

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük