Pradosa Vrata felajánlások hatásai…

shiva

siva lingamok, siva kövek…

Klasszikusan Pradosha Vratakor a felajánlás azt jelenti, hogy Sivát megfürdetjük a lent felsorolt dolgokban, de hát szegényes európai körülményeink között nem mindenkinek van Siva Lingamja, vagy Siva szobra.

Viszont az interneten elképesztő szép Siva képeket találhatunk,  így ha az indíttatásunk úgy diktálja, nyomtassunk ki egyet és tegyük fel házi oltárunkra, és egy pici, új, csak erre a célra használt pohárban ajánljuk fel olyan japános, sintoista hangulatban a felsoroltak valamelyikét.

Sőt a mai világban akár rendelhetünk is Siva lingamot az internetről! Sőt nemcsak rendes, a képen látható Narmada folyóból származó természetes Siva lingamot, hanem kristályból is!

Ugyanis ennek is nagy tradíciója van az ősi indiai kultúrában! Nem olyan régen egy dél-indiai királyi család kortárs leszármazottja úgy gondolta, hogy a házi templomuk tornyából leszedi azt a hatalmas agyagedényt, ami fel volt kötve a merevítő gerendákhoz. És aminek ugyanúgy felajánlottak füstötlőt, virágot és lámpásokat, mint az oltáron található házi Isten szobroknak.

Amikor leszedték az edényt találtak benne 3 Siva Lingam követ. Egyet rubinból, egyet smaragdból és még egyet sárga zafírból. Aztán meg ripsz-ropsz rájöttek, hogy ha elméletileg feldarabolnák azt a három követ, nem lenne annyi pénz, még papíron sem az egész világon, hogy meg tudják fizetni. Így most ez az indiai királyfi a világ leggazdagabb embere, mondjuk Ő ezeket a köveket egy múzeumnak adta, hogy megtekinthetőek legyenek.

De visszatérve a Pradosha Vratára, a következők felajánlásakor, ezekre az áldásokra számíthatunk:

Tej-hosszú élet. Joghurt- Jó gyerekek. Méz- gyönyörű énekhang. Rizs liszt- felszabadulás az adósságainktól. Cukornád- Jó egészség, és megszabadulunk az ellenségeinktől. Zöldcitrom leve- felszabadulás a halálfélelemtől. Kókuszdió- Boldogság és mindenféle öröm. Főtt rizs- Királyi élet. Cukor- felszabadulás az ellenségeskedéstől. Szantál pép- Laksmi, a szerencse Istennője kegyét kapjuk. Panchamrita (az 5 nektár: tej, joghurt, ghí, méz, cukor.)- Vagyon. Panchagavya (a tehén 5 nektárja: tej, joghurt, ghí, tehén pisi és tehén kaki.)- felszabadulás minden bűnünktől. Ghí- felszabadulás az újra születéstől.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Pradosa Vrata felajánlások hatásai…

 1. bilkisz szerint:

  köszönet!

 2. Visszajelzés: Ma Különleges Siva nap van, mert hétfőre esik a Pradosha Vrata (A mi felajánlásunk nektek egy kis Amla akció) | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Ma Pradosha Vrata is van, és Hétfőre is esik… | Bhakti Kutir

 4. Visszajelzés: Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában | Bhakti Kutir

 5. moglin szerint:

  Hali!

  Az oltár maga miben áll, mindenképpen szükséges a felajánlásokhoz, vagy anélkül is teljes alázattal kérhető a választott áldás?

  A válaszokat előre is köszönöm!

 6. Visszajelzés: Pradosha Vrata, és milyen hatása van a hét különböző napjain… | Bhakti Kutir

 7. Visszajelzés: Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük