Egy kis Vasztu apróság az északi bejáratról…

Általában a mi éghajlati övünkön elég mereven elszoktak zárkózni az északi fal bármilyen megnyitásától. Általában egy kicsi kis fürdő és kamra ablak szokott lenni max, ha bele gondoltok akkor ezt főként vidéken hosszú parasztházakon szoktuk látni.

De ha, belegondolsz nyáron haza érkezni egy forró nap után úgy, hogy elsőként az otthonod leghűsebb részébe tudsz belépni, szinte menyei megváltás. De ez jó télen is, amikor beöltözve megérkezel, és nem a lakás legmelegebb pontjában állva kell kicsomagolnod magad, hanem a kintihez képest jó meleg északi területen, ami azért elég hűs ahhoz, hogy ne izzad magad halálra mire leveszel 2-3 réteget.

Tudtak ezek ezt-azt ott Indiában 5000 évvel ezelőtt!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Amennyiben belekóstolnál a Védikus építészetbe, csak annyira, hogy értsd a rendszert, vagy, hogy eltud dönteni ebbe komolyabban bele mélyednél, szeretettel várunk kint a Feneketlen tónál a szabadban, Július 8-án egy Vasztu bemutatkozó előadásra!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Vasztu, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .