Sokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

monkonroadSokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

Ma éles nap van minden asztrológiai állás szerint, szóval írnék nektek valami keményről, tudjátok, mint régen a harakiriről, és a Shiatsu eredetéről is.

Pont ezért, mert ma éles nap van, nem is akarom hivatalosan elkezdeni a fejemben lévő új rovatot, de be csalizónak csak annyit, hogy érdekességekre próbálok majd választ adni.

Szóval, éles nap van és íme a válasz is egyben, az éles kérdésre:

A Hindu és a Buddhista spirituális építészetben, és térrendezésben a déli irány az, ami a halállal kapcsolatos terület. Pont ezért, amikor a visszavonuló életformát élő emberek felkészülnek a halálra északnak mennek, hogy szimbolikusan késeltessék az elmúlást, hogy tudatilag jobban feltudjanak készülni az átlépésre.

Mintha az ellenkező irányban való haladással több időre tennének szert, hogy el tudjanak mélyedni a spirituális gyakorlataikban.

Jó volt ez így? Érthető volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Shiatsu, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük