Sokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

monkonroadSokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

Ma éles nap van minden asztrológiai állás szerint, szóval írnék nektek valami keményről, tudjátok, mint régen a harakiriről, és a Shiatsu eredetéről is.

Pont ezért, mert ma éles nap van, nem is akarom hivatalosan elkezdeni a fejemben lévő új rovatot, de be csalizónak csak annyit, hogy érdekességekre próbálok majd választ adni.

Szóval, éles nap van és íme a válasz is egyben, az éles kérdésre:

A Hindu és a Buddhista spirituális építészetben, és térrendezésben a déli irány az, ami a halállal kapcsolatos terület. Pont ezért, amikor a visszavonuló életformát élő emberek felkészülnek a halálra északnak mennek, hogy szimbolikusan késeltessék az elmúlást, hogy tudatilag jobban feltudjanak készülni az átlépésre.

Mintha az ellenkező irányban való haladással több időre tennének szert, hogy el tudjanak mélyedni a spirituális gyakorlataikban.

Jó volt ez így? Érthető volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Shiatsu, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük