Sokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

monkonroadSokat látni a Védikus történetekben, de még a Buddhistákban is, hogy a haldoklók Északra mennek, miért?

Ma éles nap van minden asztrológiai állás szerint, szóval írnék nektek valami keményről, tudjátok, mint régen a harakiriről, és a Shiatsu eredetéről is.

Pont ezért, mert ma éles nap van, nem is akarom hivatalosan elkezdeni a fejemben lévő új rovatot, de be csalizónak csak annyit, hogy érdekességekre próbálok majd választ adni.

Szóval, éles nap van és íme a válasz is egyben, az éles kérdésre:

A Hindu és a Buddhista spirituális építészetben, és térrendezésben a déli irány az, ami a halállal kapcsolatos terület. Pont ezért, amikor a visszavonuló életformát élő emberek felkészülnek a halálra északnak mennek, hogy szimbolikusan késeltessék az elmúlást, hogy tudatilag jobban feltudjanak készülni az átlépésre.

Mintha az ellenkező irányban való haladással több időre tennének szert, hogy el tudjanak mélyedni a spirituális gyakorlataikban.

Jó volt ez így? Érthető volt?

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Shiatsu, Vasztu, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .