Répa, gyömbér, fokhagyma sütőben pici olívaolajjal! A világ legfinomabb ezo-bió-ökó transzmeditációs étele!

A Bhakti Kutir oldalát olvasók körében azért elég sokan ismernek engem személyesen, szóval tudjátok, hogy nem igazán szoktam nagyon ezo-biót enni, teát is csak mézzel, stb.

De pl. azt is szoktam mondani, hogy ha egy étteremben vagy kifőzdében láttok, és én mondjuk olyan dolgokat eszem, hogy kelbimbó, fehér répa, zöldbab, stb. akkor valójában elraboltak, és ezzel próbálok nektek jelezni, hogy menekítsetek ki!

És nem, nem vagyok finnyás, csak mint nullás vércsoportú ember nem sok zöldséget szeretek. Például amikor a 80-as évek elején vegetáriánus lettem, a nagybátyámmal és az unokaöcsémmel, Labival és Raghuval hetente 4x-5x ettünk spagettit ketchuppal és tejföllel, némi savanyú uborkával. És imádtuk.

Vagy pl. Indiában meghonosítottam a szerzetesek körében a chips szendvicset, ami ott, azóta is trend. A recept egyszerű tojásmentes majonézt bele kell nyomni egy olyan zacskó chips-be, amit előtt már gondosan apróra törtünk. Majd ezt a chips törmelékes majonézt bele kell halmozni két szelet kenyér közé! 

És ha már így elkapott a hév, leírom azt az elképesztően finom kaját, amit meg akkor találtam ki, amikor Indiában éltem és ép hazalátogattam:

Egy 32 centis margherita pizzát kb. 5 cm vastagon kenjünk meg krumplis tésztával. A krumplis tésztát pedig fedjük le egy tejfölös fokhagymás lángossal. Pite módjára vágjuk ezt a finomságot cikkelyekre és együnk hozzá kovászos uborkát! 

Szóval ez a háttér, de még ezzel a kifinomult ízléssel is egészen kivételesnek találtam ezt a receptet, amit most megosztok veletek és amit kb. 3 perc előkészíteni, és kb. 10 perc megsütni.

Tehát répát (bébi répával még finomabb) teszünk egy tepsibe, és rászelünk némi fokhagymát és gyömbért! Meg locsoljuk egy kevés olíva olajjal és 10-15 percig sütjük! Isteni finom! 

További receptekért kövessétek az oldalamat! Ha, ha…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Blog/Gasztro Blog, Gasztro Blog Vegáknak
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük