Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában…

shivatrishulIndiában a 2-2 nappal Telihold és Újhold előtti napokat tartják Siva legfontosabb napjainak. Ilyenkor naplementekor imádsággal, meditációval, egy kis szertartással vagy a szegények megetetésével szoktak Siváról megemlékezni, és áldását kérni. Amikor ez a nap, a pradosha vrata hétfőre vagy szombatra esik, még különlegesebbnek tartják.

Általában ezen napon leginkább a hölgyek szokták aktivizálni magukat, a fiatalok Sivához imádkoznak, hogy jó férjük legyen, a házasok a gyermekáldásért fohászkodnak, a gyermekesek meg a család hosszú életéért ajánlanak fel különböző spirituális gyakorlatokat. Vagy rossz esetben azért imádkoznak a csajok, hogy ugyan már ne legyen férjük többé.

Szóval a hölgyek minden korosztálya a lehető összes életstádiumban felajánl valamit ezen a napon az Úr Sivának. De azért ne csüggedjünk mi sem urak, böjtöléssel, meditációval mi is tehetünk ezt-azt a lelki békénkért. Siva az anyagi teremtés Atyja a védikus kultúrában, imádkozhatunk olyan áldásért, hogy jobb apák, férjek vagy szimplán jobb pasik legyünk. Persze az imádság nem elég, de ha áldás van tetteinken, akkor könnyebb azzá válni, akik szeretnénk lenni szeretteink életében.

És plusz bónuszként Siva a hatha jóga, az ájurvéda és a védikus asztrológia Istene is, szóval terapeutaként vagy tanárként sem rossz ezeken a napokon picit lelkileg töltődnünk, hogy vissza tudjuk sugározni diákjainkra a lelki gyakorlataink fényét.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Milyen hatásokkal bírnak felajánlásaink a Pradsoha Vrata alkalmából…

UUI: Pradosha Vrata hatások a hét különböző napjain…

UUI: Egy csodálatos mantra, amit ezeken az estéken igen csak varázslatos elénekelni…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , , .
Közvetlen link.

Pradosha Vrata- Siva Ünnepe Indiában… bejegyzéshez 21 hozzászólás

 1. Judit hozzászólása:

  Hari!

  Részemről van rá érdeklődés! 🙂

  Köszi.

 2. Szegedi Erika hozzászólása:

  Szia Ádám!

  Nagyon érdekelne!
  Köszönöm, Erika

 3. Kovács Tibor hozzászólása:

  Hari Ádám!

  Ha például az általad írt napokon a Siva-Lingamot tejben és mézben fürdetem és virágszirmokat is szórok rá, meggyújtva és felajánlva közben Sivának egy füstölőt is, ez így milyen kedvező hatást vált ki? Utána a követ le lehet öblíteni vízzel? Miben fürdessem és mit ajánljak fel, ha pl. a számomra legideálisabb párkapcsolatot szeretném, ha szeretnék egy kedvezőbb munkát magamnak, ha szeretnék valamilyen különleges és pozitív képességet magamnak, amivel kevesen bírnak(Pl. látnoki képesség, magas intelligencia, tisztább, vonzóbb jellem), ha kiváló egészséget szeretnék,ha a tökéletlenségemből fakadó, karmikusan rám visszacsapódó negatív emberi kapcsolatok hatását szeretném semlegesíteni, ha általános és erős védelmet szeretnék(áttörhetetlent) mindenfajta és bárkitől-bárhonnan eredő negatív erőkkel szemben, a karmám oldása-tisztítása, jobb pénzügyi helyzet elérése. Néhány számomra főbb területet említettem, nagyon örülnék, ha ezekben tudnál nekem tanácsot adni.

  Nagy tisztelettel: Tibi

 4. Visszajelzés: Pradosha Vrata, Siva napja, ma | Bhakti Kutir

 5. Visszajelzés: Pradosha Vrata, Siva napja, ma… | Bhakti Kutir

 6. Visszajelzés: Hogyan értelmezzünk egy olyan asztrológiai napot, amikor egy Mritju Jóga, azaz egy halál bolygóállás találkozik egy spirituális eseménnyel, és egyéb nyalánkságok… | Bhakti Kutir

 7. Visszajelzés: Asztrológiailag a 3 napos hosszú hétvége minden napjára esik 1-1 spirituális alkalom… | Bhakti Kutir

 8. Visszajelzés: Augusztus hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 9. Visszajelzés: Szeptember hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 10. Visszajelzés: Ezen a héten is varázslatos asztrológiai és spirituális napok várhatóak… | Bhakti Kutir

 11. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

 12. Visszajelzés: December hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

 13. Visszajelzés: 2016 Január havi esemény naptára, és főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

 14. Visszajelzés: Február hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 15. Visszajelzés: Április hónap főbb eseményei és spirituális napjai… | Bhakti Kutir

 16. Visszajelzés: Május hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 17. Visszajelzés: Június hónap főbb eseményei… | Bhakti Kutir

 18. Visszajelzés: Július hónap esemény naptára… | Bhakti Kutir

 19. Visszajelzés: December hónap főbb spirituális napjai… | Bhakti Kutir

 20. Visszajelzés: November hónap esemény naplója… | Bhakti Kutir

 21. Visszajelzés: Június hónap eseménynaptára, 2018-ban… | Jóga Magazin

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..