A hét Ájurvédikus receptje: Egy rendkívül egyszerű, de hihetetlenül hatékony energetikai tisztítás…

chickpeaTermészetesen az Ájurvéda tudományában is vannak finomfizikai, kézzel nem fogható okai a betegségeknek és problémáknak.

Ide kapcsolódóan azt a régi-régi kísérletet mesélném el nektek, amikor Kirlián azzal próbálkozott, hogy lefotózott egymással veszekedő embereket. A fényképeken az látszott, hogy a szitkok vörös golyókként mentek a szidalmazott irányába, és aztán fekete lyukakat égetett az illető aurájába.

De ott van az érdekes kutatás arról is, hogy miért van az, hogy minden kultúrában, minden kontinensen, minden népcsoportnál délután 5 és este 8 között figyelhető meg a kicsi babáknál a kólikás hasfájás.  A megoldás az lett, hogy akkor érkeznek haza az apukák, és persze nem ők a rosszak, de az a dzsudzsu, amit magukon haza hoznak, az már a kicsiknél kiveri a biztosítékot.

Hiszen amikor az autónkban ülve elküldenek az anyánkba, mert túl későn váltottunk sávot, vagy éppen a munkahelyünk brutálisan feszkós, mert van egy-két ünneprontó az irodában, ez mind hatással van ránk.

És, hogy miként lehet megszabadulni az ilyen kellemetlen rezgésektől és hatásoktól, legyen az a már említett durva légkörű munkahely, egy nap vagy holdfogyatkozás, egy peres helyzet, vagy szimpla gyűlölködés, amit saját bőrünkön tapasztalunk?

A válasz egyszerű. A Tantrikus gyógyászat szerint, fürödjünk meg csicseriborsó liszttel. Mintha az lenne a szappan. Tehát levizezzük magunkat, majd átdörzsöljük, magunkat a lisztel és lezuhanyozzuk magunkról az anyagot.

Vigyázat a csicseriborsó liszt meleg vízre köt, szóval inkább használjunk hideg vizet magunkon, nehogy óriási bundás kenyérként végezzük a tisztítást, a saját kádunkban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A hét Ájurvédikus receptje: Egy rendkívül egyszerű, de hihetetlenül hatékony energetikai tisztítás…

  1. Kopacz Dóra szerint:

    Ez az írás nagyon megdöbbentett ,és nagyon elgondolkodtatott , szitkozódni nem szoktam , csak igen dühös , mikor be telik a pohár ,ma sikerül ki jönnie az állatkának belőlem amiért ,nagyon szégyenlem magam ,( még ha jogos volt is)hiszen még a gondolatól is rettegek ,hogy ártottam szegénynek ,ilyenkor mi van ?Ha bocsánatot kérek , vagy megbocsátok neki és talán magamnak , vagy mondjam fürödjön meg csicseriborsóba ? Mi módon szelídítsem meg a bennem lakó állatot , hagyjam ki jönni, vagy robbanjak föl , és dühöngjek , belső monológot folytatva , kérem kedves Ádám segítsen , hogy kell ezt jól csinálni ?

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .