A hét Ájurvédikus receptje: Egy rendkívül egyszerű, de hihetetlenül hatékony energetikai tisztítás…

chickpeaTermészetesen az Ájurvéda tudományában is vannak finomfizikai, kézzel nem fogható okai a betegségeknek és problémáknak.

Ide kapcsolódóan azt a régi-régi kísérletet mesélném el nektek, amikor Kirlián azzal próbálkozott, hogy lefotózott egymással veszekedő embereket. A fényképeken az látszott, hogy a szitkok vörös golyókként mentek a szidalmazott irányába, és aztán fekete lyukakat égetett az illető aurájába.

De ott van az érdekes kutatás arról is, hogy miért van az, hogy minden kultúrában, minden kontinensen, minden népcsoportnál délután 5 és este 8 között figyelhető meg a kicsi babáknál a kólikás hasfájás.  A megoldás az lett, hogy akkor érkeznek haza az apukák, és persze nem ők a rosszak, de az a dzsudzsu, amit magukon haza hoznak, az már a kicsiknél kiveri a biztosítékot.

Hiszen amikor az autónkban ülve elküldenek az anyánkba, mert túl későn váltottunk sávot, vagy éppen a munkahelyünk brutálisan feszkós, mert van egy-két ünneprontó az irodában, ez mind hatással van ránk.

És, hogy miként lehet megszabadulni az ilyen kellemetlen rezgésektől és hatásoktól, legyen az a már említett durva légkörű munkahely, egy nap vagy holdfogyatkozás, egy peres helyzet, vagy szimpla gyűlölködés, amit saját bőrünkön tapasztalunk?

A válasz egyszerű. A Tantrikus gyógyászat szerint, fürödjünk meg csicseriborsó liszttel. Mintha az lenne a szappan. Tehát levizezzük magunkat, majd átdörzsöljük, magunkat a lisztel és lezuhanyozzuk magunkról az anyagot.

Vigyázat a csicseriborsó liszt meleg vízre köt, szóval inkább használjunk hideg vizet magunkon, nehogy óriási bundás kenyérként végezzük a tisztítást, a saját kádunkban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

One Response to A hét Ájurvédikus receptje: Egy rendkívül egyszerű, de hihetetlenül hatékony energetikai tisztítás…

  1. Kopacz Dóra szerint:

    Ez az írás nagyon megdöbbentett ,és nagyon elgondolkodtatott , szitkozódni nem szoktam , csak igen dühös , mikor be telik a pohár ,ma sikerül ki jönnie az állatkának belőlem amiért ,nagyon szégyenlem magam ,( még ha jogos volt is)hiszen még a gondolatól is rettegek ,hogy ártottam szegénynek ,ilyenkor mi van ?Ha bocsánatot kérek , vagy megbocsátok neki és talán magamnak , vagy mondjam fürödjön meg csicseriborsóba ? Mi módon szelídítsem meg a bennem lakó állatot , hagyjam ki jönni, vagy robbanjak föl , és dühöngjek , belső monológot folytatva , kérem kedves Ádám segítsen , hogy kell ezt jól csinálni ?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük