Nap az Rák jegyében: 2021. Július 16-Augusztus 16…

Maga a Rák jegye a természetes zodiákus 4. háza, így erősen kötődik a szívünk és lelkünk elégedettségéhez, az anyai szerephez, az otthonunkhoz, az alap szintű tanuláshoz, és még sok minden más kellemes területhez is.

Szóval összpontosítsunk a fent említett területekre! Továbbra is szorgoskodjunk azzal, hogy szépítsük és építsük az otthonunkat, valamint foglalkozzunk édesanyánkkal és azokkal, akik valamelyest megszemélyesítik az anya szerepet az életünkben. Tanuljunk és tegyünk meg olyan dolgokat, amelyek elégedetté és kiegyensúlyozottá tesznek bennünket.

Sőt, Július 20-tól már az Oroszlán jegyében lesz a kreativitást eredményező Vénusz/Mars együttállás, így előállhatunk mindenféle ötletes és új tervvel az otthonunk szépítgetésének érdekében. Vagy akár új életviteli rendszerek felépítésére! 

Ezt követően pedig a Merkúr fog becsatlakozni a Rák mellé Július 25-én, és így a tanulási könnyebbség mellé betársul a tanítás könnyebbsége is. Sőt, most meg lesz az az élmény, hogy tanítva tudjunk tanulni. A Védák azt mondják, hogy a teljes tudáshoz szükséges utolsó 25%, csak akkor nyilvánul meg nekünk, amikor már tanítjuk is azt, amit tanultunk. Szóval támogatott és áldásos is lesz az, ha ebben az időszakban a tanulás mellett tanítunk is!

Ebben a hónapban a fő jelenség a Július 23-ra eső Telihold lesz, amit úgy is hívnak, hogy a mesterek teliholdja!

Valamint ezen a napon kezdődik az az időszak, amikor az Istenek lepihennek 4 hónapra. Ilyenkor ajánlott, hogy foglalkoznunk többet magunkkal spirituálisan és amúgy is.

Egyébként ezt a napot azért is hívják a mesterek teliholdjának, mert tradicionálisan ezen a napon mindenki tiszteletét fejezi ki a mesterei előtt. Mert ilyenkor, amikor az Istenek alszanak, nincs annyi áldás a tevékenységeinken, mint más időkben. Ilyenkor csak a mestereink áldásában bízhatunk, hiszen az Istenek alszanak.

Természetesen a mi kultúránkban ez egy elég rendhagyó koncepció, mármint, hogy az Istenek alszanak, de erre a jelenségre is van magyarázat! A Védák azt mondják, hogy ami nekünk egy év, az Istenek világában csak 1 nap. Tehát amikor nekünk úgy néz ki, hogy az Istenek lefekszenek szundi-bundizni 4 hónapra, nekik az „csak” egy rendes 8 órás alvás.
De a lényeg az, hogy ebben a szakaszban inkább magunkkal és a lelki gyakorlatainkkal célszerű foglalkozni, és az Istenek alvása végett mestereinkre és mentorainkra hagyatkozni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ui: Még egy kis olvasni való: A védikus kultúrában 4 féle gurut tartanak fontosnak a lelkifejlődésünk szempontjából!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük