Nap a Kos jegyében: 2021. Április 13-Május 14…

A Nap a Kosban a lehető legerősebb pozícióban áll és így a Nap vezetői, irányítói és uralkodói képességei még erősebbek lesznek.

Ha vezetői pozícióban vagyunk, és itt a szülői szerepet is ide kell érteni, akkor itt az idő, hogy picit újraszervezzük a rendet és a rendszereket az otthonunkban (ugyanez érvényes cégekre, iskolákra, de még az állami vezetésre is), mert a most előállított értékek hosszútávon fennmaradhatnak.

Ezt Április 16-tól még erősebbé teszi a Merkúr jelenléte is a Kos jegyében, hiszen így nemcsak az erő lesz meg ahhoz, hogy jól vezessünk és a megfelelő változtatásokat iktassuk be, de az a képesség is, hogy jól tudjuk másoknak is átadni az elképzeléseinket.

Mindez természetesen igaz a saját személyiségünkre is, hiszen a Nap az énünk bolygója is, és ahogyan az ősi Japán bölcsesség szól: „a legnagyobb győzelem, a saját magunk felett aratott győzelem!”

Plusz segítség lehet, ha odafigyelünk a Nap bolygó szövetségeseire. A Jupiter a Vízöntőben azt a belső impulzust fogja bennünk felerősíteni, hogy a terveinket és az ambícióinkat metodikusan, tervszerűen hajtsuk végre, míg a Mars az Ikrek jegyben, az aktivitásunk szintjét képes megemelni. Szóval legyünk szervezettek és aktívak, és így felül kerekedhetünk az akadályokon.

Ebben a szakaszban a legjelentősebb nap az Április 26-ra eső Teliholdas hétfő, ami duplán különleges. Telihold hétfőn a Hold napján, valamint Indiában ezen a napon ünneplik Hanumán születésnapját. Hanumán az egyik legnépszerűbb Istenség a Védikus kultúrában, akinek képességei és erényei szinte végtelenek. Így ezen a napon ünnepelnek a gyerekek, akik hősként tisztelik Hanumánt, ünnepelnek a hölgyek, akik Szítá királynő megmentőjeként tekintenek Hanumánra, és ünnepelnek a férfiak is, akik a védelmezőt, a kiváló harcost látják Hanumánban.

Ugyanakkor készüljünk arra is, hogy pont a szakasz végén, Május 14-én várható az év legjobb asztrológiai napja. Erről a következő szakaszban lesz szó.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük