Nap a Kos jegyében: 2021. Április 13-Május 14…

A Nap a Kosban a lehető legerősebb pozícióban áll és így a Nap vezetői, irányítói és uralkodói képességei még erősebbek lesznek.

Ha vezetői pozícióban vagyunk, és itt a szülői szerepet is ide kell érteni, akkor itt az idő, hogy picit újraszervezzük a rendet és a rendszereket az otthonunkban (ugyanez érvényes cégekre, iskolákra, de még az állami vezetésre is), mert a most előállított értékek hosszútávon fennmaradhatnak.

Ezt Április 16-tól még erősebbé teszi a Merkúr jelenléte is a Kos jegyében, hiszen így nemcsak az erő lesz meg ahhoz, hogy jól vezessünk és a megfelelő változtatásokat iktassuk be, de az a képesség is, hogy jól tudjuk másoknak is átadni az elképzeléseinket.

Mindez természetesen igaz a saját személyiségünkre is, hiszen a Nap az énünk bolygója is, és ahogyan az ősi Japán bölcsesség szól: „a legnagyobb győzelem, a saját magunk felett aratott győzelem!”

Plusz segítség lehet, ha odafigyelünk a Nap bolygó szövetségeseire. A Jupiter a Vízöntőben azt a belső impulzust fogja bennünk felerősíteni, hogy a terveinket és az ambícióinkat metodikusan, tervszerűen hajtsuk végre, míg a Mars az Ikrek jegyben, az aktivitásunk szintjét képes megemelni. Szóval legyünk szervezettek és aktívak, és így felül kerekedhetünk az akadályokon.

Ebben a szakaszban a legjelentősebb nap az Április 26-ra eső Teliholdas hétfő, ami duplán különleges. Telihold hétfőn a Hold napján, valamint Indiában ezen a napon ünneplik Hanumán születésnapját. Hanumán az egyik legnépszerűbb Istenség a Védikus kultúrában, akinek képességei és erényei szinte végtelenek. Így ezen a napon ünnepelnek a gyerekek, akik hősként tisztelik Hanumánt, ünnepelnek a hölgyek, akik Szítá királynő megmentőjeként tekintenek Hanumánra, és ünnepelnek a férfiak is, akik a védelmezőt, a kiváló harcost látják Hanumánban.

Ugyanakkor készüljünk arra is, hogy pont a szakasz végén, Május 14-én várható az év legjobb asztrológiai napja. Erről a következő szakaszban lesz szó.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük