Nap a Kos jegyében: 2021. Április 13-Május 14…

A Nap a Kosban a lehető legerősebb pozícióban áll és így a Nap vezetői, irányítói és uralkodói képességei még erősebbek lesznek.

Ha vezetői pozícióban vagyunk, és itt a szülői szerepet is ide kell érteni, akkor itt az idő, hogy picit újraszervezzük a rendet és a rendszereket az otthonunkban (ugyanez érvényes cégekre, iskolákra, de még az állami vezetésre is), mert a most előállított értékek hosszútávon fennmaradhatnak.

Ezt Április 16-tól még erősebbé teszi a Merkúr jelenléte is a Kos jegyében, hiszen így nemcsak az erő lesz meg ahhoz, hogy jól vezessünk és a megfelelő változtatásokat iktassuk be, de az a képesség is, hogy jól tudjuk másoknak is átadni az elképzeléseinket.

Mindez természetesen igaz a saját személyiségünkre is, hiszen a Nap az énünk bolygója is, és ahogyan az ősi Japán bölcsesség szól: „a legnagyobb győzelem, a saját magunk felett aratott győzelem!”

Plusz segítség lehet, ha odafigyelünk a Nap bolygó szövetségeseire. A Jupiter a Vízöntőben azt a belső impulzust fogja bennünk felerősíteni, hogy a terveinket és az ambícióinkat metodikusan, tervszerűen hajtsuk végre, míg a Mars az Ikrek jegyben, az aktivitásunk szintjét képes megemelni. Szóval legyünk szervezettek és aktívak, és így felül kerekedhetünk az akadályokon.

Ebben a szakaszban a legjelentősebb nap az Április 26-ra eső Teliholdas hétfő, ami duplán különleges. Telihold hétfőn a Hold napján, valamint Indiában ezen a napon ünneplik Hanumán születésnapját. Hanumán az egyik legnépszerűbb Istenség a Védikus kultúrában, akinek képességei és erényei szinte végtelenek. Így ezen a napon ünnepelnek a gyerekek, akik hősként tisztelik Hanumánt, ünnepelnek a hölgyek, akik Szítá királynő megmentőjeként tekintenek Hanumánra, és ünnepelnek a férfiak is, akik a védelmezőt, a kiváló harcost látják Hanumánban.

Ugyanakkor készüljünk arra is, hogy pont a szakasz végén, Május 14-én várható az év legjobb asztrológiai napja. Erről a következő szakaszban lesz szó.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus kultúrtudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .