Most Szombaton főzés közben Ájurvédázunk!

letöltés (1)Kedves Kutir Mackó társaim,

Most Szombaton leszünk azzal az elképzeléssel, hogy miközben áttárgyaljuk a “Hogyan éljük túl a téli hideget az Ájurvéda segítségével” előadást, közben főzőcskézünk is. Persze olyan ételeket, amelyek tradicionális védikus ételek, mindemellett meg fontos részei a téli túlélésnek is.

Íme a menü sor:

  • 2 otthagyós étel, amit csak feltesz az ember és levesz, amikor már készen van. Az egyik egy kása étel (kitri), a másik egy fantasztikus mustármag olajos melegítő étel.
  • 2 db búzadarás hamika, ami nagyon jól tartja a testhőháztartást. 1-1 édes és sós étel.
  • Csoda leves, aminek elkészítési ideje kb. 2-3 perc. Ez japán leves tésztával készül.
  • És 2 db nasi, egy édes és egy sós, ami egészséges és jó a téli szakaszokban is.

Ugyanakkor vendégségben leszünk, szóval nem tudom, hogy jó-e az, ha lerohanjuk őket 40-50-en. Szóval, ha érdekel benneteket ez a buli, akkor írjatok nekem, és én jelentkezés sorrendben írok nektek vissza, ameddig van hely. Írhattok a facebookon vagy a goredas@yahoo.com címemre is. Kb. 12-15 hely van, ok?

Amit tudnotok kell:

A főzés és előadás díja 6500 forint lesz. Reggel 10 órától kezdünk, és 13 óráig be is kellene fejezzük, hogy ne zavarjunk sokáig. Budapesten a Kolosy tér környékén leszünk.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük