December hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai…

kurukshetraDecember 1: Mrityu Jóga (A bejegyzés végén megtaláljátok azt a linket, ahol bővebben is olvashattok a Sziddha és Mrityu Jóga napokról)

December 2: Sziddha Jóga

December 3: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 4: Az Ájurvéda házi patikája előadás. 17.00-20.00 óráig.

December 5-7: Mrityu Jóga (December 7-én Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. )

December 9: Mrityu Jóga és Siva napja.

December 10: Mrityu Jóga

December 11: Újhold

December 16: Viváha Pancsami a nap, amikor Ráma és Szíta, a Rámajána eposz hősei összeházasodtak.

December 17: A nap, amikor a jó Isten új ruhát kap.

December 18: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

December 19: Sziddha Jóga

December 21: Jóga böjt, tartózkodás a gabonaféléktől. Valamint ezen a napon mesélte el Krisna a Bhagavad Gitát, barátjának Arjunának.

December 23-24: Mrityu Jóga (December 23: Siva napja is egyben.)

December 25: Telihold

December 29: Az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja. Amikor Ő Kalkuttában egyhagyta ezt a világot, minden óra megállt az épületben, mind a kar és mind a faliórák is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Sziddha és Mrityu napok a Védikus Asztrológiában.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .