Aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2015.November 16-December 16 között…

astrolNap a Skorpióban:

Amikor két olyen formátumú bolygó, mint a Nap és a Szaturnusz bekerül a Skorpió jegyébe, az egy rendkívül misztikus bolygóállás. Maga a Skorpió jegy a természetes zodiákus 8. háza, ami persze materiálisan eléggé kellemetlen, mert a balesetekkel, a nehézségekkel és hirtelen jövő betegségekkel kapcsolatos, de spirituálisan meg az okkult dolgokhoz köthető, és mindenhez, ami misztikus. De a Skorpió és a Nyilas jegyeit mondják a harcos szerzetesek zodiákusainak is.

Ráadásul mindkét bolygó erős helyzetben áll itt, mert míg a Szaturnusz bolygó azért erős, mert fényszögeli a saját házát a Skorpióból, addig a Nap meg azért erős a Skorpióban, mert baráti viszonyban van a Marssal, a jegy urával. És az köztudott, hogy erősebb bolygók jobb eredményeket adnak, mint a gyengébbek, még akkor is, ha az egy keményebb bolygó, mint pl. a Szaturnusz, vagy éppen a Nap.

Ugyanakkor mindkét bolygó, a Nap is és a Szaturnusz is fizikai természetűek, sőt a Szaturnusz kifejezetten aszketikus és önzetlen. Így összpontosítsunk a spiritualitás fizikai formáira, mint pl. a jóga, vagy tai chi, de akár lehet szó böjtről is vagy valami más fizikai kihívásokat állító formájáról a lelkigyakorlatoknak.

És persze ez mind hatványozottabban jót fog tenni nekünk, ha elvonultan, egymagunkban végezzük el a fent említett gyakorlatokat.

Aztán csupán egy nappal később a Merkúr is belép a Skorpióba, ami így bontja a házcserés bolygóállást a Vénusszal, így az utóbbi gyengébb pozícióban marad ott a Szűzben.

Ezzel a váltással előállt az a bolygóállás, hogy a 9 bolygóból, amelyeket figyelemmel kísérünk a Védikus Asztrológiában, 3 áll a Szűzben és 3 a Skorpióban. Ezek a természetes zodiákus 6. és 8. jegyei, a gyógyítás és a misztikum csillagképei, egy szempontból. Az evilági élet viszonylataiban viszont kellemetlen jelenségek, így persze vigyázzunk a balesetekre, a vitákra és összetűzésekre, valamint arra, hogy ilyenkor embertársaink is ingerültebbek.

Azonban ha a lelki dolgokra összpontosítunk ebben a szakaszban, egyrészről kikerülhetjük a materiális nehézségeit ennek az időszaknak, másrészről igen csak támogatottak lesznek lelki törekvéseink.

Szóval, ha már halogattunk egy ideje egy Reiki tanfolyamot, vagy éppen azt, hogy elmenjünk egy jó asztrológushoz egy kis iránymutatásért, vagy beiratkozzunk valamilyen spirituális témájú előadás sorozatra, itt az ideje.

Ez annyiban módosul November 30-tól, amikor a Vénusz belép a saját házába a Mérlegbe, hogy immár a két tanító bolygó a Vénusz és a Jupiter is erős helyzetben lesznek. A Jupiter a barátja házában áll az Oroszlánban, a Vénusz pedig a saját jegyében. Így azt a lelki tudást, amit most fogunk elsajátítani valószínű, hogy tanítani is fogjuk, és alkalmazni is mások kezelésében, gyógyításában. Hajrá!

De arra mindenféleképpen vigyázzunk, hogy így egyedül maradt a Rahu a Marssal a Szűz jegyében, ami komoly agressziót is szülhet a 6. házban, az alkalmazottaink, szomszédaink, albérlőink irányába, vagy irányából.

Majd December 6-án a Merkúr áthalad a Nyilasba, ami a természetes zodiákus 9. háza, ami a spiritualitás és a lelkiség területe is, szóval érdemileg ennek a korszaknak a hívásai nem igazán változnak, de talán egy picit nehezebb lesz a tisztán látás, mert a Merkúr és a Jupiter azért nem igazán jönnek ki jól egymással.

Talán azt mondhatnánk, hogy ezekre a napokra a jó tanács az lenne, hogy fókuszáljunk, ne veszítsük céljainkat szem elöl. Mert tudjátok a céljaink általában az álmaink is egyben, csak egy határidővel felaggatva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Aktuális Védikus Asztrológiai előrejelzés: 2015.November 16-December 16 között…

  1. Visszajelzés: Asztrológiai előrejelzés az év végéig: 2015. December: 16-31… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük