Most Csütörtökön lesz a jelentkezési határidő a prágai Jóga és Séta táborra…

Apraguennyira tündérek vagytok, hogy egy jó páran írtatok, „hogy mit lehet csinálni 2-3 napot Prágában”?

Először is ismertek, hogy azért voltam itt-ott a világban, és nekem Prága benne van a Top 3 úti céljaim között. Már évek óta úgy közlekedünk mindenhová, hogy egy prágai útikönyv benne van az autónkban, hiszen sohasem lehet tudni.

Ugyanakkor az utazás maga, terápiás hatású. Az Ájurvédikus pszichológia szerint nemcsak az a jó az utazásban, hogy kikapcsol, mert egy új helyen nem kell tudnunk semmiről sem, és ki tudjuk kapcsolni egy hangyányit az agyunkat.

Az is lényeges, hogy az Ájurvédában azt is mondják, hogy maga az utazás szeretete azt is mutatja, hogy lelkileg egészségesek vagyunk. Mert van annyi „önszeretetünk”, hogy képesek vagyunk belemenni egy olyan helyzetbe, ahol mi vagyunk az újak, és mi alkalmazkodunk minden új helyzethez. És persze a csúcsok csúcsa az, hogyha valaki egyedül is tud utazgatni, mert az azt jelenti, hogy olyannyira ki vagyunk magunkkal békülve, hogy tudunk magunkkal lenni, nem kell elterelni magunkról a figyelmet mások társaságával, és akkor is jól érezzük magunkat.

Szóval azért megyünk, hogy terápiában részesítsük a lelkünket, töltődjünk és befogadjunk! Prága erre a célra tökéletes!

És persze most ez egy kicsit furcsán hangzik egy nagydarab férfi szájából, de hát Prágából hódította meg a világot Alfons Mucha művészete. Szóval Alfons Mucha stílusa mindenhol, Disneyland tornyok az ősi épületeken, és hát az Adventi készülődés a főtéren. Tavalyelőtt még én is elérzékenyültem, amikor egy 50 méter magas feldíszített Karácsonyfa alatt, pici-kis színpadon gyerekkórus énekelt, meg, stb.

De befejezem, mert kezdek érzelgőssé válni! Tehát ha jönni szeretnétek, akkor csütörtökig szóljatok nekünk. Részletekért, katt ide…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük