Most Csütörtökön lesz a jelentkezési határidő a prágai Jóga és Séta táborra…

Apraguennyira tündérek vagytok, hogy egy jó páran írtatok, „hogy mit lehet csinálni 2-3 napot Prágában”?

Először is ismertek, hogy azért voltam itt-ott a világban, és nekem Prága benne van a Top 3 úti céljaim között. Már évek óta úgy közlekedünk mindenhová, hogy egy prágai útikönyv benne van az autónkban, hiszen sohasem lehet tudni.

Ugyanakkor az utazás maga, terápiás hatású. Az Ájurvédikus pszichológia szerint nemcsak az a jó az utazásban, hogy kikapcsol, mert egy új helyen nem kell tudnunk semmiről sem, és ki tudjuk kapcsolni egy hangyányit az agyunkat.

Az is lényeges, hogy az Ájurvédában azt is mondják, hogy maga az utazás szeretete azt is mutatja, hogy lelkileg egészségesek vagyunk. Mert van annyi „önszeretetünk”, hogy képesek vagyunk belemenni egy olyan helyzetbe, ahol mi vagyunk az újak, és mi alkalmazkodunk minden új helyzethez. És persze a csúcsok csúcsa az, hogyha valaki egyedül is tud utazgatni, mert az azt jelenti, hogy olyannyira ki vagyunk magunkkal békülve, hogy tudunk magunkkal lenni, nem kell elterelni magunkról a figyelmet mások társaságával, és akkor is jól érezzük magunkat.

Szóval azért megyünk, hogy terápiában részesítsük a lelkünket, töltődjünk és befogadjunk! Prága erre a célra tökéletes!

És persze most ez egy kicsit furcsán hangzik egy nagydarab férfi szájából, de hát Prágából hódította meg a világot Alfons Mucha művészete. Szóval Alfons Mucha stílusa mindenhol, Disneyland tornyok az ősi épületeken, és hát az Adventi készülődés a főtéren. Tavalyelőtt még én is elérzékenyültem, amikor egy 50 méter magas feldíszített Karácsonyfa alatt, pici-kis színpadon gyerekkórus énekelt, meg, stb.

De befejezem, mert kezdek érzelgőssé válni! Tehát ha jönni szeretnétek, akkor csütörtökig szóljatok nekünk. Részletekért, katt ide…

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .