Másfél év után, a mi nap volt egy Rahu áthaladás (tranzit), 300. asztrológiai bejegyzés a Kutir oldalán…

A Rahu és Ketu bolygók, azaz a Fel és Leszálló Hold csomópontok, kb. másfél évente váltanak jegyet. Az elmúlt másfél évben a Rahu a Rák jegyében volt a Ketu pedig a Bak jegyében.

Ez a jelenség pörgette az érzelmi vívódásokat, az elménk nyugtalanságát és a születéssel kapcsolatos előítéleteket. De ezeket szerintem láttuk az elmúlt másfél évben. Ezentúl a Rák jegye, mint a természetes zodiákus 4. jegye kapcsolódik az otthonhoz és az ingatlanokhoz, így ez a terület is túlműködésben volt az elmúlt időszakban. De ez az állás volt az, ami pörgette a gazdaságot is és a tőzsdét.

Most a Rahu az Ikrekbe lépett át, ami a természetes zodiákus 3. jegye. Így a kommunikáció, az üzlet, az alkotás és a művészetek is erősebben fognak működni, de ezeknek is kell majd egy kis idő. Ugyanis a Rahu a 3. házban jó eredményeket ad, főleg úgy, hogy a Rahu az Ikrekben nagyon jó pozícióban áll, de akkor is kell majd egy kis idő míg erőre tud kapni. Ebben a korszakban az utazás, kifejezetten a rövid utazások is támogatva lesznek. És ne aggódjunk ettől még mehetünk messzire is, csak akkor maga az út legyen egy kicsit rövidebb.

Sőt úgy általánosságban is, itt az idő, hogy aktívabbak legyünk. Eddig a Rahu miatt az ötletek és elképzelések csak úgy tódultak, de most itt az idő, hogy meg is legyenek valósítva. Természetesen azért vigyáznunk kell a Rahura, mert túl tud pörögni, szóval ne legyünk túl aktívak és ne kommunikáljunk túl erősen sem.

Ketu így a Nyilasba került, ami újfent a harcos szerzetesek bolygóállása. Ketu mint a természetes gyógymódok és megvalósított tudás bolygója a természetes zodiákus 9. házába került, ami a spiritualitás területe is. Szóval itt az idő, hogy tudásunkat elmélyítsük, hogy spirituális gyakorlatainkat beépítsük a mindennapjainkba! 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: És ezzel a bolygóállás elkezdte összeállni a Május 7-én várható ultra szuper bolygóállás.

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .