2019, Januári asztrológiai körkép: Így kezdjük az újévet…

A 2019-es év elképesztően érdekes bolygóállásokkal kezdődik. Sőt már Január elsején 3 bolygó fog jegyet váltani, szóval mozgalmas évnek nézünk elébe.

De még ennél is érdekesebb az, hogy Jupiter/Mars házcserés bolygóállással indítjuk ezt az évet. Hiszen a Jupiter a Mars házában áll, míg a Mars a Jupiterében, egészen Február 5-ig. Így ennek a 2 bolygónak a hatásai erősen keveredni fognak.

A Jupiter bolygó ősi indiai szanszkrit neve nemmás, mint Guru, azaz a Mester és így méltán a bölcsességgel, a tanítással és tudással, valamint a gyógyászattal kapcsolódik. A Mars pedig a harccal, a vezetéssel és irányítással rezeg együtt, de azzal a fajta vezetéssel, amikor az első sorból és példával mutatjuk az utat, nem pedig egy kényelmes karosszékből.

Ezért hívják az ilyen asztrológiai ház cserét, a harcos szerzetesek bolygóállásának. Sőt magát a Skorpiót és a Nyilast is így hívják, harcos szerzetes jegyeknek, mert ott keverednek a tűz és víz elemei.

És amint már említettem 2019. Január elsején 3 bolygó is jegyet fog váltani, ami 22 óra 55-re azt fogja eredményezni, hogy minden bolygó harcos szerzetes állásban fog állni. A Hold, a Vénusz és a Jupiter a Skorpióban. A Nap, a Merkúr és a Szaturnusz a Nyilasban. A Mars pedig a Halak vizes jegyében, mint tűz bolygó. Tehát minden egyes bolygó tűz/víz keverék hatások alatt áll.

És, hogy ez mit jelent számunkra? Váljunk harcos szerzetessé! Ha van egy álmunk akkor tegyük mögé a tűz szenvedélyét és csináljuk, tűzön-vízen át. Ha meg már eleve túl fűtöttek vagyunk és túl pörgősök, akkor tegyük hozzá a víz nyugalmát. Meditáljunk, kezdjünk el jógázni, hajtogassunk origami figurákat. Kezdjünk lelassulni.

Majd az év végére létrejön egy erős bolygóállás a Nyilas jegyében, ami a jogiság és igazságérzet területe, a lelkiség, a spirituális gyakorlatok és valamelyest az idealizmus területe is az asztrológiában. Szóval itt a lehetőség arra, hogy ebben az irányba fejlődjünk, a harcosság és a szerzetesség irányába.

És ez nem egy erőltetett kényszer lesz. Inkább egy automatikus igény. Hiszen azáltal, hogy idén az év elején a Nap találkozik a Szaturnusz bolygóval a Nyilasban, valamint Jupiter és a Merkúr együtt áll a Skorpió jegyében, az igény ott lesz bennünk, hogy változtassunk az életviteli rendszereinken. És ezek a bolygóállások végett meg is lesz az a képességünk, hogy le tudjunk mondani dolgokról annak érdekében, hogy el is érjük céljainkat.

Így valószínű, hogy majd fellelkesülünk picit szigorúbb és megkövetelőbb újévi fogadalmak megtételére. Azt viszont tudnunk kell, hogy úgy lesz a legjobb esélyünk fenntartani fogadalmainkat, ha 2019-ben, Január 2-án, Szerdán vagy 3-án, Csütörtökön kezdünk bele a megvalósításukba.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to 2019, Januári asztrológiai körkép: Így kezdjük az újévet…

  1. Marianne Madhavi dasi szerint:

    Prabhu, fogad hodolatomat! Pranam! Köszönöm szépen az előre jelzést, akkor érdekes és változatos dolgok fognak majd történni mindenki életében! Akkor kössük fel a Vértezetünket és harcra fel?!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük