Kutir Körkép: Baktai Ádám Jóga Órái, Asztrológiai Előrejelzés, délelőtti Kung Fu edzések, újfajta Jóga órák Baktai Ádámmal szombatonként…

Közkívánatra Baktai Ádám Jóga Óráit a tavaly a Kutirban végzett Jóga Oktatók fogják megtartani:

Január 24-ig Ádám fogja tartani a Hétfő és Csütörtök este 7 órás foglalkozásokat és a Szerda reggeli 9 órást is. Az azt követő 4 hétben a tavaly végzett oktatók fogják ezeket az órákat is megtartani, így is meg ismerkedhettek velük. Dr. Szemerédy Viki, Kerényi Ági, Pap Beus és Istvánkó Szilárd már be is kerültek a az órarendbe, amikor teljes lesz a névsor a bhaktikutir.hu oldalon fellesznek tüntetve az összes oktató és az óráik időpontjai is.

Muhurta Asztrológia:

Végre eljön az idő, amikor nem lesznek helyesírási hibák és félre gépelések a honlapon! Ez mindig akkor szokott megtörténni, amikor én Ázsiában vagyok és az én kedves feleségem, az Ági szokta írni és szerkeszteni az oldalt. 2011-ben is, amikor a Kutir új arculatot kapott én Nepálban voltam, és Ő indította be az új oldalt. Szóval lehet azt is mondani, hogy a nagy és jó dolgok akkor történnek a honlappal, amikor szerencsére nem én csinálom. A jógás cikkeket a Fruzsi fogja feltenni a honlapra, de szerintem az Ő helyesírása is rendben van , de a Muhurta asztrológiát az Ági tudná megcsinálni. Ha elegen ráírtok a Facebook-on, hogy lécci, lécci, lécci valószínű, hogy kötélnek áll.

Kung Fu képzés készül a Kutirban:

Január 29-től Ambruzs Szabolcs ötszörös Kung Fu világbajnok, saját bevallása szerint 4szeres, mert az utolsónak nem volt elégséges a színvonala, délelőtti Kung Fu edzéseket fog tartani a Kutirban. Nem tudom, hogyan tudtok elszabadulni életetek délelőtti etapjaiban, de meg fogja érni, mindenesetre velem össze fogtok futni az edzéseken, mert én járni fogok. A Kutirban kihelyezett plakátokon már fel van tüntetve a pontos órabeli kezdés.

shin-shin-toitsu, test és elme koordináció a hagyományos japán jóga fő elve

Március 2-án újfajta Jóga óra indul a Kutirban Baktai Ádámmal:

Próbálkozunk egy előre jobban áttekinthető, akár éves szintű Kutir órarendet előpattintani, hogy nektek és nekünk is jobban rá lehessen készülni az előadásokra. Így most nagyjából úgy néz ki a helyzet, hogy én havonta 2szer szombatonként bent leszel a Kutirban Védikus Asztrológia és Zen Shiatsu oktatás végett, így az órák előtt, reggel 8-tól 10-ig be lehetne iktatni egy különleges Jóga órát. A terv az, hogy 1 óra 50 percesek lesznek a foglalkozások, és terápiás jellegű lenne az óra. Ízületről-ízületre haladnánk és közbe átvennénk mindazt, amit valaha is tanultam mind az indiai, a tibeti, a japán, a mongol és a kínai jóga rendszerekben. Az órák előtt elvégeznénk egy ízületi pakolást és átmozgatást különleges gyógyolajokkal és így állnánk neki a terápiás foglalkozásnak. Persze ha szégyenlősek vagyunk, nem kell majd rövid nadrágban és atlétában végig izzítani az órákat, csak hozzunk magunkkal olyan ruhát, amit nem sajnálunk összekencézni. Én sem a csilli-villi lasztex biciklis nadrágomban fogom megtartani az órákat, pedig az biztos jól szellőzik mozgás közben.

A helyhiány végett csak bejelentkezéssel lehet bejutni majd az órákra, amit az én Ágimnál tudtok beintézni, az Ő Facebook oldalán, én Ázsiában leszek. Egész egyszerűen tudnunk kell, hogy mennyi olajjal készüljünk, hát meg a termünk sem akkora, mint az előre jelzett érdeklődés kívánná. Az első óra Március 2-án lesz, ahogy mondottam reggel 8 órától!

Később még írok majd erről a Jóga kezdeményezésről.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük