Ki fizet a randin? Egy kis elmélkedés az Ájurvédikus pszichológia alapján!

Az elmúlt 2-3 hónapban, ez a téma vagy 5-6 alkalommal jött velem szembe. 3-4 alkalommal férfiak, 2-3 alkalommal hölgyek hozták fel. Így szép lassan bennem is összeállt egy kép, mondjuk azt, hogy az én értékrendem, ahogyan újra és újra feljött ugyanez a dolog. 

Természetesen ilyen helyzet nem igazán fordul elő a Védikus kultúrában, hiszen ott a párok, általában az esküvőjük után kezdenek el randizgatni. (Itt tudsz erről bővebben olvasni!)

De ettől függetlenül a Védikus elvek itt is működő képesek és alkalmazandóak. Hogy ne csigázzalak benneteket, már az elején elárulom, hogy szerintem a férfi fizet, de íme az is, hogy miért!

Először is mi férfiak nem igazán értjük a bonyolult női lelkek mélységes rejtelmeit. Így ha ezekben a témakörökben próbálunk vitézkedni és hozzászólni dolgokhoz, általában hülyének tűnnünk. És érzelmileg egy csomó szempontból azok is vagyunk.

De a Védák szerint nekünk férfiaknak az lenne a fő dolgunk, hogy biztonságérzetet és oltalmat nyújtsunk szívünk választottjának. Ez nem igazán megy, ha léptem-nyomon kiderül, hogy nem tudunk értelmezni elhangzott mondatokat és kifejtett érzelmi történéseket. Amúgy is ezeket a dolgokat a hölgyek, leginkább a hölgy barátnőikkel szokták megbeszélni.

Szóval maradjunk azon a területen, ami nekünk is megy, sőt még villoghatunk is jártasságunkkal. Ez a terület a fizikai sík.

Tehát a hölgyért megyünk, kinyitjuk az ajtót, felsegítjük a kabátját, kihúzzuk neki a széket, kifizetjük a számlát, stb. Sőt még olyanról is hallottam, hogy az urak elmennek a kiszemelt étterembe a randi előtt és picit megkenik a személyzetet, hogy különleges figyelmet kapjanak és, hogy a személyzet tegyen is úgy, mintha emberünk nagyon ott lenne a szeren.

És mit kapunk ezért mi férfiak cserébe? A kiszemelt hölgy idejét!

Mert amúgy is az időnk a legdrágább dolog amit adhatunk másoknak! De erre még rájön az is, hogy az 5 szeretet nyelv egyike a minőségi időtöltés egymás társaságában. Sőt, higgyétek el nekem, a legtöbb nőnek ez az egyik szeretet nyelve, és elég sokaknak, ez a kizárólagos szeretet nyelve.

És míg mi fiúk 15-20 perc alatt eltudunk készülni egy randira, ez órákat szokott igénybe venni a hölgyek idejéből. És nem arra gondolok, hogy ők pepecselnek, és ezért tart oly sokáig.

A hölgyeknek ez az idő mennyiség kell, hogy azt érezzék ők bele tettek mindent. Mert ők elmennek fodrászhoz, és kozmetikushoz, és jó sok ideig gondolkodnak azon, hogy milyen öv passzol a kitervelt szoknyához és cipőhöz. De pl. megnézik, hogy milyen idő lesz, hogy tudják, hogy össze fog-e ugrani a hajuk a párától, vagy éppen kelleni fog-e egy könnyű kis kabát, ami azért nem zárja ki azt, hogy a lovag feltudja ajánlani a zakóját a vacsora utáni meghitt séta alatt.

Valamint általában kell egy kis babona is az egészhez, így az is valószínű, hogy vesznek valami új dolgot az alkalomra, hogy megtiszteljék az új kezdet lehetőségét a találkozóban. Szóval bejátszik egy új fülbevaló is, vagy egy új harisnya!

Na apukáim ezt kell kifizetni, mert a nők napokig, hetekig készülnek az adott randira, de fejben, szívben egész életükben készülnek A RANDIRA! És mivel általában menthetetlenül romantikusak is szegények minden randira úgy készülnek, hogy ez lesz A RANDI! 

Valamint! Kedves férfitársaim, higgyétek el, ha az állandóan túra szerkóban működő, biciklis, vagány, búvár csajodat elviszed egy ilyen éttermes, kiöltözős, villantós randira, ők is odáig lesznek meg vissza! Nem az összes amazon, de java részt az ilyen Lara Croft csajok is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: És képzeljétek mindezt én is csak így, a gép előtt ülve és gondolkodva tudom. Az életben nekem sem megy ebből semmi.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük