Dattatréja 13. guruja az Elefánt…

Egyik erdei vándorlása folyamán Dattatréja összetalálkozott egy csapat elefánt befogóval. Akik hatalmas vermet ástak, majd befedték ágakkal és levelekkel. Ezek után a verem túloldalára felállítottak egy lány elefánt bábot!

Dattatréja azt gondolta, hogy ezzel a módszerrel  kb. lehetetlen lesz majd befogni egy elefántot, de a csapdázók azt mondták, hogy azáltal, hogy párzási időszak van és ők még bizony némi lány elefánt illat anyagot is ráfognak spriccelni a felépített elefánt bábra, biztos, hogy eltudnak fogni egy elefántot.

Így is lett, nem sokkal később megjelent egy érdeklődő elefántbika, és miután a befogók szét fújták az elefánt kislány feromont, az elefánt bele is zuhant a csapdába.

Dattatréja ekkor azt jelentette ki, hogy a jóginnak kötelessége felül emelkedni az ösztönös viselkedésen! És hiába diktálnak valamit akár az ösztöneink, akár a külvilág, vagy akár a felszínes világ trendjei! A jógin visszafogott és önuralmat tanúsít! 

Mindezt a viselkedésében, a szavaiban és a gondolataiban is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző mestere

Uui: Dattatréja következő guruja, a méz vadász

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük