Dattatréja 13. guruja az Elefánt…

Egyik erdei vándorlása folyamán Dattatréja összetalálkozott egy csapat elefánt befogóval. Akik hatalmas vermet ástak, majd befedték ágakkal és levelekkel. Ezek után a verem túloldalára felállítottak egy lány elefánt bábot!

Dattatréja azt gondolta, hogy ezzel a módszerrel  kb. lehetetlen lesz majd befogni egy elefántot, de a csapdázók azt mondták, hogy azáltal, hogy párzási időszak van és ők még bizony némi lány elefánt illat anyagot is ráfognak spriccelni a felépített elefánt bábra, biztos, hogy eltudnak fogni egy elefántot.

Így is lett, nem sokkal később megjelent egy érdeklődő elefántbika, és miután a befogók szét fújták az elefánt kislány feromont, az elefánt bele is zuhant a csapdába.

Dattatréja ekkor azt jelentette ki, hogy a jóginnak kötelessége felül emelkedni az ösztönös viselkedésen! És hiába diktálnak valamit akár az ösztöneink, akár a külvilág, vagy akár a felszínes világ trendjei! A jógin visszafogott és önuralmat tanúsít! 

Mindezt a viselkedésében, a szavaiban és a gondolataiban is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző mestere

Uui: Dattatréja következő guruja, a méz vadász

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük