Dattatréja 13. guruja az Elefánt…

Egyik erdei vándorlása folyamán Dattatréja összetalálkozott egy csapat elefánt befogóval. Akik hatalmas vermet ástak, majd befedték ágakkal és levelekkel. Ezek után a verem túloldalára felállítottak egy lány elefánt bábot!

Dattatréja azt gondolta, hogy ezzel a módszerrel  kb. lehetetlen lesz majd befogni egy elefántot, de a csapdázók azt mondták, hogy azáltal, hogy párzási időszak van és ők még bizony némi lány elefánt illat anyagot is ráfognak spriccelni a felépített elefánt bábra, biztos, hogy eltudnak fogni egy elefántot.

Így is lett, nem sokkal később megjelent egy érdeklődő elefántbika, és miután a befogók szét fújták az elefánt kislány feromont, az elefánt bele is zuhant a csapdába.

Dattatréja ekkor azt jelentette ki, hogy a jóginnak kötelessége felül emelkedni az ösztönös viselkedésen! És hiába diktálnak valamit akár az ösztöneink, akár a külvilág, vagy akár a felszínes világ trendjei! A jógin visszafogott és önuralmat tanúsít! 

Mindezt a viselkedésében, a szavaiban és a gondolataiban is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző mestere

Uui: Dattatréja következő guruja, a méz vadász

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .