Kutir Kalendárium 2019! Lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés!

Kedves Mindenki,

Ez lesz a felmérés, hogy legyen-e Bhakti Kutir Kalendárium nyomtatás 2019-ben is. Ezt a levelet Október elején szoktam felírni nektek a Kutir honlapra, de tanulva az előző évekből, úgy gondoltam idén kezdjünk néhány héttel korábban.

Sőt nem csak ott tartunk, hogy én már meg írtam az anyagot hozzá, hanem a drága nyomdásaink már meg is csinálták a tördelést és már a korrekciók is átfutottak. Szóval mi már most készen állunk a nyomtatásra, csak azt kellene tudnom, hogy nyomtassunk-e és ha igen, akkor mennyit. Az elmúlt 3 év módszere bevált, tehát idén is annyit nyomtatunk ahányat rendeltetek.

De ehhez természetesen kérnék némi segítséget megosztás formájában, hogy minél több érdeklődőhöz eljusson ez az infó.

Viszont akiknek új még a téma, íme egy kis ízelítő:

A Kutir Kalendárium egy már évek óta megjelenő, kicsi belterjes, házi asztrológiai könyvecskénk, aminek az egyetlen célja az, hogy belecsempésszen egy kis változatosságot és némi kulturális érdekességet a mindennapjainkba!

Napi, és havi szinten is tartalmazz asztrológiai előrejelzéseket, havi szinten egészség megőrző tippeket, valamint egy csomó spirituális napot is felsorolunk benne, hogy szép és hasznos napokra tudjunk ébredni akkor is, amikor úgy tűnne, hogy megint egy hétköznapi keddre, vagy péntekre ébrednénk.

Mindemellett a Bhakti Kutir Kalendárium egy határidő napló is egyben, ami a következőket tudja:

 • Hétköznapi A5-ös formátumban jelenik meg, kemény borítással, határidőnaplós formátumban. Minden hét két lapra terül el, ahogy kinyitjuk a naplót. És persze lesz benne kis madzag is, hogy könnyű legyen megtalálni, hogy hol tartunk az évben. Azt, hogy hogyan milyen színben fog popázni még nem tudom. De szép lesz!
 • A kalendárium tartalmazná egész évre a mindennapos asztrológia előrejelzést, ikonos formátumban, hogy aznap kemény, lágy, gyors vagy szilárd nap lesz-e várható. Valamint minden hónapra előre egy bővebb havi előrejelzést is. Ez a 12 hónapra 24 oldalnyi írott szövegett jelent.
 • A főbb spirituális ünnepeket az indiai kultúrából (évekre visszamenően kikerestem a honlapunkról, hogy mely írások voltak a legnépszerűbbek és azok fognak szerepelni a kalendáriumban).
 • Hogy ne csak hindu dolgok legyenek benne, benne lesznek a tibeti naptárból a tízmilliószoros napok, és a rendszeresen ismétlődő Gyógyító Buddha napok, mert azokon a napokon érdemes az egészségünkért tenni.
 • Valamint benne lesznek a rendszeresen ismétlődő hindu napok is, mint például kéthetente a Siva napok és a szintén kéthetente ismétlődő Ekadaszi napok, amit sokan Jóga böjtnek hívnak, amikor is a gabonáktól való tartózkodás nem csak fizikailag, de spirituálisan is jól hat ránk.
 • Ha már a böjtnél tartunk, akkor lesz minden hónapra egy egyszerű tisztítókúra is, ami ötvözni fogja az ájurvéda, a hatha jóga és a taoista jóga gyógymódjait (például: a taoista kultúrában a februári hónaphoz köthetőek a veséink, amit nagyon könnyedén át tudunk tisztítani és karban tudunk tartani reggel egy pohár citromos víz elfogyasztásával).
 • Természetesen benne lesznek a telihold és újhold időpontjai, a nemzeti ünnepek, és minden más, ami egy határidőnaplóhoz kell.
 • Valamint a Kalendárium elején ott volt egy kis útmutató, hogy használjuk a naptárat és néhány táblázat a Holdállásokkal kapcsolatosan, a 27 fő csillagkép leírása és a hét napjainak természete. A táblázatok megmondom őszintén azért lettek bele téve, hogy legyen olyannyira hasznos információk a kis könyvecskében, hogy az év végén se dobjátok ki a szemétbe.
 • És a nagyágyú,  mely napokra esnek a Sziddha és a Mrityu Jóga napok, tehát a tuti siker, és a tuti bukó napok.
 • Összességében 2019-ben a spirituális ünnep napokkal, az ismétlődő napokkal és Sziddha/Mritju napokkal kb. 200 napra jut valami extra. Ez azért is fontos, mert a Kutir Kalendárium eredeti ötlete az volt, hogy egy kicsit megtörje a mindennapok monotóniáját és bele csempészen egy kis extrát a hétköznapokba.
 • Mindemellett persze az is fontos lenne, hogy megtanuljunk egy kicsit tudatosabban élni, amikor az ember nem kezd bele fontos dolgokba nehéz asztrológiai napokon, és igenis kivárja a jó asztrológiai napokat a fontos élethelyzetek tekintetében.

Szóval, ha érdekel benneteket a kalendárium, akkor Szeptember 26-ig kellene írjatok nekem, és ha már előre tudjátok, akkor lehetőleg azt is, hogy hány darabra lesz esetlegesen szükségetek.

A  kutir.kalendarium@gmail.com címre tudtok írni nekem és, ide tudjátok megírni a különleges igényeiteket is. Egyébként idén a terv az, hogy 2 opció lesz majd az átvételre. Személyes átvétel és a GLS futárszolgálattal keresztüli ki küldés. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Ezt a bejegyzést kérném megosztani, hogy minél többünkhöz jusson el, mert ha nem lesz elég érdeklődés, akkor nem igazán vágnék bele egy Kalendárium tukmálásos kampányba és/vagy szegény nyomdászunk hülyítésébe. 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir | A közvetlen link.

4 Responses to Kutir Kalendárium 2019! Lenni vagy nem lenni ez itt a kérdés!

 1. Gajcsi Blanka szerint:

  szia
  én szeretnék kalendáriumot
  Köszi
  Gajcsi Blanka

 2. Mészáros Krisztina szerint:

  Kérek én is egy kalendáriumot, köszi

 3. Fehérvizi Ági szerint:

  Szerintem is legyen!

 4. hegyi sándor szerint:

  Mi a számlaszám amire utaljak?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük