Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni…

sivaNálunk a Kutirban már tradícióvá vált az, hogy a páros években egy rövid 9 alkalmas hatha jóga oktatást viszünk végig, a páratlan években pedig egy hosszabb, 1 éves oktatást!

A 9 alkalmas sorozat arról szól, hogy megértsük a Hatha Jóga működési elveit. Így magunkat és/vagy szeretteinket is meg tudjuk úgy mozgatni, hogy az jó és egészséges legyen. De ez az oktatás arra is elegendő, hogy beesve egy jóga órára meg tudjuk állapítani, hogy érdemes-e nekünk oda járni, vagy esetleg folytassuk tovább a keresést.

Mert szerencsére a mai világban a jóga oktatás szinte mindennapos lett és nagyon sok fórumon elérhető. Amihez első sorban az kellett, hogy eredetileg maga a hatha jóga, olyan fantasztikus legyen, mint amilyen.

De azáltal, hogy a Jóga gyakorlása divat lett, eléggé telített is lett a “Jóga piac”. Mindez odáig fajult, hogy sokan magát a Jógát szimplán tornaként hirdetik és reklámozzák, sőt az sem ritka, amikor egyes jóga órák éppen popsi formálóként, vagy comb feszesítőként vannak hirdetve. Ami persze meg is történik a jóga hatásaként, de nem ez a jóga gyakorlás fő célja!

A hatha jóga nem degradálható le egy egyszerű tornára, mert a hatha jóga egy évezredek óta működő életviteli rendszer, amit nem csak heti 2-3 alkalomra ad iránymutatást alkalmanként 1-1.5 órára, hanem abban is segít, hogy miként éljünk életünket egy egészségesebb és tudatosabb módon. 

Ezért nálunk a Bhakti Kutirban a Hatha Jóga elvei úgy sajátíthatóak el, hogy ezt a tudományt a saját kontextusában, a vele kapcsolódó tudományokkal egyetemben tanulmányozzuk. Így mélyebb lesz a rálátásunk a folyamatra és könnyebben is tudunk elmélyülni benne. Ezt a tradicionális hozzáállást próbáljuk mi népszerűsíteni!

Szóval ez egy olyan Hatha Jóga tanfolyam, ami érinti az Ájurvéda, az ősi indiai természetes gyógymódok tudományát,  ami temérdek plusz információt ad hozzá a Hatha Jóga gyakorlásához.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A 9 alkalom tematikája itt elolvasható!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni…

  1. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük