Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni…

sivaNálunk a Kutirban már tradícióvá vált az, hogy a páros években egy rövid 9 alkalmas hatha jóga oktatást viszünk végig, a páratlan években pedig egy hosszabb, 1 éves oktatást!

A 9 alkalmas sorozat arról szól, hogy megértsük a Hatha Jóga működési elveit. Így magunkat és/vagy szeretteinket is meg tudjuk úgy mozgatni, hogy az jó és egészséges legyen. De ez az oktatás arra is elegendő, hogy beesve egy jóga órára meg tudjuk állapítani, hogy érdemes-e nekünk oda járni, vagy esetleg folytassuk tovább a keresést.

Mert szerencsére a mai világban a jóga oktatás szinte mindennapos lett és nagyon sok fórumon elérhető. Amihez első sorban az kellett, hogy eredetileg maga a hatha jóga, olyan fantasztikus legyen, mint amilyen.

De azáltal, hogy a Jóga gyakorlása divat lett, eléggé telített is lett a “Jóga piac”. Mindez odáig fajult, hogy sokan magát a Jógát szimplán tornaként hirdetik és reklámozzák, sőt az sem ritka, amikor egyes jóga órák éppen popsi formálóként, vagy comb feszesítőként vannak hirdetve. Ami persze meg is történik a jóga hatásaként, de nem ez a jóga gyakorlás fő célja!

A hatha jóga nem degradálható le egy egyszerű tornára, mert a hatha jóga egy évezredek óta működő életviteli rendszer, amit nem csak heti 2-3 alkalomra ad iránymutatást alkalmanként 1-1.5 órára, hanem abban is segít, hogy miként éljünk életünket egy egészségesebb és tudatosabb módon. 

Ezért nálunk a Bhakti Kutirban a Hatha Jóga elvei úgy sajátíthatóak el, hogy ezt a tudományt a saját kontextusában, a vele kapcsolódó tudományokkal egyetemben tanulmányozzuk. Így mélyebb lesz a rálátásunk a folyamatra és könnyebben is tudunk elmélyülni benne. Ezt a tradicionális hozzáállást próbáljuk mi népszerűsíteni!

Szóval ez egy olyan Hatha Jóga tanfolyam, ami érinti az Ájurvéda, az ősi indiai természetes gyógymódok tudományát,  ami temérdek plusz információt ad hozzá a Hatha Jóga gyakorlásához.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: A 9 alkalom tematikája itt elolvasható!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Kezdő tradicionális Hatha Jóga tanfolyam, hogy otthon is tudjunk biztonságosan Jógázni…

  1. Visszajelzés: Október hónap eseménynaplója… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük