Október hónap eseménynaplója…

Durga-DeviOktóber 1: Mrityu Jóga. (A bejegyzés alján egy linken bővebben is olvashattok a Mrityu és Sziddha napokról.)

Október 2: Az Ájurvéda házipatikája előadás, tokától bokáig. 3 órányi házipraktikák 17 órás kezdettel.

Október 5: Kezdő Hatha Jóga tanfolyam indul, Ájurvéda, Védikus építészet és egy kis Ájurvédikus és Jógás főzőcskés előadásokkal egybe kötve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Október 8: Jóga böjt nap. Tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 10: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 12: Szomavati Amavaszya. A misztikus jelenség, amikor az Újhold Hétfőre, a Hold napjára esik. Ilyenkor böjtökkel és lelkigyakorlatokkal kívánságainkat beteljesíthetjük, és hagyományosan ezeken a napokon a hölgyek mindig tesznek egy kis extra felajánlást is, aminek hatása az, hogy kiváló gyermekeik születnek, és sohasem kell, hogy meg éljék az özvegység fájdalmát.

Október 13: Kezdődik a Navaratri. Az Istennők imádatának fő ünnepe, ami 9 estén át tart és ilyenkor a férfiak mindennap megajándékozzák kedveseiket egy új ruhával. 9 napon át!

Október 16: Ájurvéda alaptanfolyam előadás, fókuszban a napi, heti, havi és szezonális alkalmazása az Ájurvédának. Valamint, hogyan együk magunkat egészségesre a 6 íz használatával.

Október 17: Sziddha Jóga. (A bejegyzés alján egy linken bővebben is olvashattok a Mrityu és Sziddha napokról.) Vasztu előadás, bemutatkozik a Védikus Építészet.

Október 20: Durgá, Siva feleségének napja.

Október 21: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Október 22: A Navaratri vége és Ráma király győzelmének napja. Nepálban ez az ünnep a legfontosabb fesztiválja. Kiváló nap lesz a Nap yantrájának kinyomtatására, ami az egészségünk és az énünk bolygója.

Október 25: Siva napja.

Október 27: Laksmi a Szerencse Istennőjének napja. Kezdődik az Istenek alvásának utolsó hónapja, ez az a hónap, amikor esténként gyertyát gyújtunk a kis oltárainkon. Az alap fogadalom erre a hónapra, tartózkodás a sárgaborsótól. Ezen a napon a Hold az Asvini csillagképben áll, a varázslatos kezdetek csillagképében.

Október 31: Mrityu Jóga. Egy ázsiai Halloween történet.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Sziddha és Mrityu napok a Védikus kultúrában.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük