Október hónap eseménynaplója…

Durga-DeviOktóber 1: Mrityu Jóga. (A bejegyzés alján egy linken bővebben is olvashattok a Mrityu és Sziddha napokról.)

Október 2: Az Ájurvéda házipatikája előadás, tokától bokáig. 3 órányi házipraktikák 17 órás kezdettel.

Október 5: Kezdő Hatha Jóga tanfolyam indul, Ájurvéda, Védikus építészet és egy kis Ájurvédikus és Jógás főzőcskés előadásokkal egybe kötve. Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Október 8: Jóga böjt nap. Tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Október 10: Siva napja, a napnyugtakor végzett lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Október 12: Szomavati Amavaszya. A misztikus jelenség, amikor az Újhold Hétfőre, a Hold napjára esik. Ilyenkor böjtökkel és lelkigyakorlatokkal kívánságainkat beteljesíthetjük, és hagyományosan ezeken a napokon a hölgyek mindig tesznek egy kis extra felajánlást is, aminek hatása az, hogy kiváló gyermekeik születnek, és sohasem kell, hogy meg éljék az özvegység fájdalmát.

Október 13: Kezdődik a Navaratri. Az Istennők imádatának fő ünnepe, ami 9 estén át tart és ilyenkor a férfiak mindennap megajándékozzák kedveseiket egy új ruhával. 9 napon át!

Október 16: Ájurvéda alaptanfolyam előadás, fókuszban a napi, heti, havi és szezonális alkalmazása az Ájurvédának. Valamint, hogyan együk magunkat egészségesre a 6 íz használatával.

Október 17: Sziddha Jóga. (A bejegyzés alján egy linken bővebben is olvashattok a Mrityu és Sziddha napokról.) Vasztu előadás, bemutatkozik a Védikus Építészet.

Október 20: Durgá, Siva feleségének napja.

Október 21: Gyógyító Buddha nap, tegyünk az egészségünkért.

Október 22: A Navaratri vége és Ráma király győzelmének napja. Nepálban ez az ünnep a legfontosabb fesztiválja. Kiváló nap lesz a Nap yantrájának kinyomtatására, ami az egészségünk és az énünk bolygója.

Október 25: Siva napja.

Október 27: Laksmi a Szerencse Istennőjének napja. Kezdődik az Istenek alvásának utolsó hónapja, ez az a hónap, amikor esténként gyertyát gyújtunk a kis oltárainkon. Az alap fogadalom erre a hónapra, tartózkodás a sárgaborsótól. Ezen a napon a Hold az Asvini csillagképben áll, a varázslatos kezdetek csillagképében.

Október 31: Mrityu Jóga. Egy ázsiai Halloween történet.

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Sziddha és Mrityu napok a Védikus kultúrában.

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük