Ma is Mritju Jóga van, ajánlanék egy-két mantrát a katasztrófák elkerülésének végett…

hariharaA Kutir oldalát rendszeres olvasók már tudják, hogy asztrológiailag rendszeresen vannak olyan napok, amikor a hétköznapi dolgaink is akadozottabban mennek, és ilyenkor ripsz-ropsz balul sülhetnek el a legtermészetesebb és a szinte már unalomig átismételt, és megszokott dolgaink is.

Ezeket a napokat halál bolygóállásos jógának hívják az ősi indiai asztrológiában. (Ha ez a téma még új, ide kattintva bővebben is olvashatsz erről.) Ezeken a napokon érdemes némi spirituális védelemről gondoskodni, csak a mihez tartás végett.

Íme 2 db mantra, az egyik Visnuhoz a másik Sívához szól, attól függően, hogy ki milyen ágazathoz kötődik jobban, vagy mi Kiben hiszünk, vagy melyik Istenség áll közelebb hozzánk. A Védák egy része nem lát sok különbséget a 2 Istenség között, lásd a fotón, Hari-Hara, Visnu és Síva egy alakban.

Szóval az első stanza Nriszimhadév-hez szól aki a védelmezés Istensége. A mantra a következő, fonetikusan leírva:

om ugram víram mahávisnum

dzsvalantam szarvato mukham

nriszimham bhisanam bhadram

mrityor mrityum namámjaham

„Felajánlom tiszteletem a félelmetes Hősnek, a nagy Visnunak, kinek megannyi szájából tűz zúdul alá, aki rettenetes, de mint Nriszimha hívei felé egyben kedvező is, és akitől még a halálnak is halálfélelme támad.”

A második Sívához lett intézve és valószínű, hogy a Védák legismertebb mantrája, a Mahamritundzsáj Mantra:

om trayambakam jadzsámahé

szugandhim pusthi vardhanam

urvárukam iva bandhánán

mrityor muksíja mámritát

Ezt a mantrát hívják, a halált is legyőző mantrának és íme a jelentése:

“A három szemű Urat imádjuk (ez Síva, aki a három szemével látja mind a múltat, a jelent és a jövőt is), aki az élet illata számunkra, aki táplál és éltet minket, és úgy szabadít fel minket a haláltól, mint ahogyan egy gyümölcs beéréskor természetes módon elválik a szárától.”

Valamint, mint tudjátok, 108-szor kellene ezeket elmondani a mai nap folyamán, lehetőleg minél korában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

5 Responses to Ma is Mritju Jóga van, ajánlanék egy-két mantrát a katasztrófák elkerülésének végett…

  1. Visszajelzés: 2014. Augusztus 29, ma van Ganésha születésnapja… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Ha már húzós napunk van asztrológiailag, akkor írok nektek valami jó csípőset… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Ganésha Chaturthi… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Maha Sivaratri… | Bhakti Kutir

  5. Visszajelzés: A Bhakti Kutir Sivával kapcsolatos oldala… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük