Ma is Mritju Jóga van, ajánlanék egy-két mantrát a katasztrófák elkerülésének végett…

hariharaA Kutir oldalát rendszeres olvasók már tudják, hogy asztrológiailag rendszeresen vannak olyan napok, amikor a hétköznapi dolgaink is akadozottabban mennek, és ilyenkor ripsz-ropsz balul sülhetnek el a legtermészetesebb és a szinte már unalomig átismételt, és megszokott dolgaink is.

Ezeket a napokat halál bolygóállásos jógának hívják az ősi indiai asztrológiában. (Ha ez a téma még új, ide kattintva bővebben is olvashatsz erről.) Ezeken a napokon érdemes némi spirituális védelemről gondoskodni, csak a mihez tartás végett.

Íme 2 db mantra, az egyik Visnuhoz a másik Sívához szól, attól függően, hogy ki milyen ágazathoz kötődik jobban, vagy mi Kiben hiszünk, vagy melyik Istenség áll közelebb hozzánk. A Védák egy része nem lát sok különbséget a 2 Istenség között, lásd a fotón, Hari-Hara, Visnu és Síva egy alakban.

Szóval az első stanza Nriszimhadév-hez szól aki a védelmezés Istensége. A mantra a következő, fonetikusan leírva:

om ugram víram mahávisnum

dzsvalantam szarvato mukham

nriszimham bhisanam bhadram

mrityor mrityum namámjaham

„Felajánlom tiszteletem a félelmetes Hősnek, a nagy Visnunak, kinek megannyi szájából tűz zúdul alá, aki rettenetes, de mint Nriszimha hívei felé egyben kedvező is, és akitől még a halálnak is halálfélelme támad.”

A második Sívához lett intézve és valószínű, hogy a Védák legismertebb mantrája, a Mahamritundzsáj Mantra:

om trayambakam jadzsámahé

szugandhim pusthi vardhanam

urvárukam iva bandhánán

mrityor muksíja mámritát

Ezt a mantrát hívják, a halált is legyőző mantrának és íme a jelentése:

“A három szemű Urat imádjuk (ez Síva, aki a három szemével látja mind a múltat, a jelent és a jövőt is), aki az élet illata számunkra, aki táplál és éltet minket, és úgy szabadít fel minket a haláltól, mint ahogyan egy gyümölcs beéréskor természetes módon elválik a szárától.”

Valamint, mint tudjátok, 108-szor kellene ezeket elmondani a mai nap folyamán, lehetőleg minél korában.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

4 Responses to Ma is Mritju Jóga van, ajánlanék egy-két mantrát a katasztrófák elkerülésének végett…

  1. Visszajelzés: 2014. Augusztus 29, ma van Ganésha születésnapja… | Bhakti Kutir

  2. Visszajelzés: Ha már húzós napunk van asztrológiailag, akkor írok nektek valami jó csípőset… | Bhakti Kutir

  3. Visszajelzés: Ganésha Chaturthi… | Bhakti Kutir

  4. Visszajelzés: Maha Sivaratri… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .