Egy tradicionális török ételízesítő, főként levesekhez, és simán übereli a nátrium glutamátot…

ppLeszögezném előre, hogy én nem vagyok ilyen nagy menta párti, és én még limonádéban sem iszom meg, és salátában sem szeretem, habár teában, vízipipában fogyasztom, rendszeresen. Viszont a borsmentát pedig kifejezetten imádom, teában szinte csak azt iszom.

Szóval számomra nem azért finom ez a recept, mert szeretem az alapanyagait! Hanem azért mert isteni! Tudjátok ettől finom a lencse leves minden török és közel keleti étteremben!

De maga a recept:

Egy kevés vajat felmelegítünk és elkeverünk benne némi csili pelyhet és egy kevés borsmentát. Ezt utána már kész ételekre is lehet tenni, persze a legtöbbször leveseket ízesítenek így utólag, de Törökországban és Marokkóban egy csomó étteremben láttam kitéve ezt a keveréket külön kis flakonokban, mint nálunk a sót és a borsot.

Próbáljátok ki! Egész egyszerűen parádés!

Om Tat Sat

Baktai Ádám aka Fat Yogi, keleti étel imádó!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Gasztro Blog Vegáknak, Utazás/Zarándoklatok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Egy tradicionális török ételízesítő, főként levesekhez, és simán übereli a nátrium glutamátot…

  1. Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok uralkodó bolygójáról… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük