Egy tradicionális török ételízesítő, főként levesekhez, és simán übereli a nátrium glutamátot…

ppLeszögezném előre, hogy én nem vagyok ilyen nagy menta párti, és én még limonádéban sem iszom meg, és salátában sem szeretem, habár teában, vízipipában fogyasztom, rendszeresen. Viszont a borsmentát pedig kifejezetten imádom, teában szinte csak azt iszom.

Szóval számomra nem azért finom ez a recept, mert szeretem az alapanyagait! Hanem azért mert isteni! Tudjátok ettől finom a lencse leves minden török és közel keleti étteremben!

De maga a recept:

Egy kevés vajat felmelegítünk és elkeverünk benne némi csili pelyhet és egy kevés borsmentát. Ezt utána már kész ételekre is lehet tenni, persze a legtöbbször leveseket ízesítenek így utólag, de Törökországban és Marokkóban egy csomó étteremben láttam kitéve ezt a keveréket külön kis flakonokban, mint nálunk a sót és a borsot.

Próbáljátok ki! Egész egyszerűen parádés!

Om Tat Sat

Baktai Ádám aka Fat Yogi, keleti étel imádó!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske, Gasztro Blog Vegáknak, Utazás
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük