Leszögezném előre, hogy én nem vagyok ilyen nagy menta párti, és én még limonádéban sem iszom meg, és salátában sem szeretem, habár teában, vízipipában fogyasztom, rendszeresen. Viszont a borsmentát pedig kifejezetten imádom, teában szinte csak azt iszom.
Szóval számomra nem azért finom ez a recept, mert szeretem az alapanyagait! Hanem azért mert isteni! Tudjátok ettől finom a lencse leves minden török és közel keleti étteremben!
De maga a recept:
Egy kevés vajat felmelegítünk és elkeverünk benne némi csili pelyhet és egy kevés borsmentát. Ezt utána már kész ételekre is lehet tenni, persze a legtöbbször leveseket ízesítenek így utólag, de Törökországban és Marokkóban egy csomó étteremben láttam kitéve ezt a keveréket külön kis flakonokban, mint nálunk a sót és a borsot.
Próbáljátok ki! Egész egyszerűen parádés!
Om Tat Sat
Baktai Ádám aka Fat Yogi, keleti étel imádó!
Visszajelzés: Ha már egy fura kedd van, akkor írok nektek egy kicsit a Marsról, a keddi napok uralkodó bolygójáról… | Bhakti Kutir