Egy Hipotetikus kérdés a tavasszal induló Pancsakarmával kapcsolatosan…

herbs1Az elmúlt években elég jól kialakult az a rendszer, hogy heti 1 találkozóval meg tudjuk oldani a Pancsakarmán való részvételt. Ilyen át szoktuk venni a heti teendőket, és kiosztom a gyógynövényeket is, amelyek még hatékonyabbá tudja tenni a tisztítókúránkat. (Hanem hallottál még a Pancsakarmáról, ami Jóga és az Ájurvéda leghatékonyabb tisztító eljárása, de érdekelnek a természetes gyógymódok, esetleg az ősi indiai, védikus eljárások, akkor katt ide…)

De persze ott vannak azok is, akik messziről jönnek és a heti feljárás is eléggé körülményes tud lenni számukra. Szóval 2 dologra gondoltam.

 • 1: Azért kezdenénk Április 24-én, Pénteken, mert a hét 5. napján kezdve a fő tisztító kúrák mindig a hétvégére esnek. De, mi lenne, ha a következő alkalmakkal meg Szombat délelőtt találkoznánk?
 • 2: Ha, ügyesek leszünk, akkor meg tudnánk azt is oldani, hogy azok, akik messziről jönnek, azokkal elég legyen csak 2 hetente találkozni. Hm? Mondjuk nekik majd meg kellene előre csinálniuk az Ájurvédikus alkat felmérést, hogy tudjak rájuk előre készülni.

Mit szóltok? Áldásos lenne a visszajelzéseitek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Egy Hipotetikus kérdés a tavasszal induló Pancsakarmával kapcsolatosan…

 1. bilkisz szerint:

  Szia, bátyám csinálná most végig a kúrát, és neki megfelelő lenne a szombat délelőtt. köszönjük 🙂

 2. Betti Oli szerint:

  Mi pont azon a napon találkozunk Veled először…

 3. Zorkoczy Sarolta szerint:

  szia Adam, nekem is megfelelnek a szombatok, és szertném kérdezni, hogy hogyan tudok jelentkezni a tisztitókúrára?
  köszönettel, Sarolta

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük