Egy Hipotetikus kérdés a tavasszal induló Pancsakarmával kapcsolatosan…

herbs1Az elmúlt években elég jól kialakult az a rendszer, hogy heti 1 találkozóval meg tudjuk oldani a Pancsakarmán való részvételt. Ilyen át szoktuk venni a heti teendőket, és kiosztom a gyógynövényeket is, amelyek még hatékonyabbá tudja tenni a tisztítókúránkat. (Hanem hallottál még a Pancsakarmáról, ami Jóga és az Ájurvéda leghatékonyabb tisztító eljárása, de érdekelnek a természetes gyógymódok, esetleg az ősi indiai, védikus eljárások, akkor katt ide…)

De persze ott vannak azok is, akik messziről jönnek és a heti feljárás is eléggé körülményes tud lenni számukra. Szóval 2 dologra gondoltam.

 • 1: Azért kezdenénk Április 24-én, Pénteken, mert a hét 5. napján kezdve a fő tisztító kúrák mindig a hétvégére esnek. De, mi lenne, ha a következő alkalmakkal meg Szombat délelőtt találkoznánk?
 • 2: Ha, ügyesek leszünk, akkor meg tudnánk azt is oldani, hogy azok, akik messziről jönnek, azokkal elég legyen csak 2 hetente találkozni. Hm? Mondjuk nekik majd meg kellene előre csinálniuk az Ájurvédikus alkat felmérést, hogy tudjak rájuk előre készülni.

Mit szóltok? Áldásos lenne a visszajelzéseitek!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

3 Responses to Egy Hipotetikus kérdés a tavasszal induló Pancsakarmával kapcsolatosan…

 1. bilkisz szerint:

  Szia, bátyám csinálná most végig a kúrát, és neki megfelelő lenne a szombat délelőtt. köszönjük 🙂

 2. Betti Oli szerint:

  Mi pont azon a napon találkozunk Veled először…

 3. Zorkoczy Sarolta szerint:

  szia Adam, nekem is megfelelnek a szombatok, és szertném kérdezni, hogy hogyan tudok jelentkezni a tisztitókúrára?
  köszönettel, Sarolta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .