Egy extrém történet az Ájurvédikus Pancsakarma tisztításról…

Már egy ideje Indiában éltem, és ott sok csodát lát az ember, de amikor először találkoztam a Pancsakarma megdöbbentő hatásaival, teljesen lekapott a lábamról.

Kb. 1992 vagy 1993 lehetett, amikor egy indiai osztálytársam apukájának a kezében felrobbant egy kukta, és teljesen összeégett az orra.

A bácsi lement Dél-Indiába és egy Ájurvédikus klinikán elvégeztek rajta egy teljes Pancsakarmát.

Az első 40 napban végig csinálták rajta a szokásos tisztító kúrákat, pont azokat, amit mi is csinálni fogunk, de közben folyamatosan kezelték különféle olajakkal és pakolásokkal a homloka közepét, pont az orra felett.

40 nap alatt egy nagy bőrlebeny nőtt a homlokára, és természetesen teljesen kitisztult a szervezete. Ekkor egy szép napon reggel előkészítették őt egy hagyományos Ájurvédikus műtétre. Beadtak neki valami főzetet, majd 4 harántujjnyi távolságra a bal csuklóredője felett, pont az alkarja közepén átszúrtak egy kötőtű szerű bambusz pálcikát az alkar csontjai között.

Ettől ő azt mondta, hogy teljesen éber volt, de mégse érzett semmit abból, hogy tradicionális bambusz szikével lekapták az orrát, körbe metszették a homlokán lévő extra kis lebenyt, és azt lefordították az orrára és így varrtak neki egy új orrot.

Persze a homlokán és az új orrán a bőr még rózsaszínű volt, amit tovább kezeltek kencékkel, míg hozzá nem barnult a friss bőr, az ő testének színeihez, de valójában egyszerűen plasztikáztak neki egy új orrot. Nekünk persze kamaszoknak a műtét volt a nagy szám és az, hogy az öregnek lett egy teljesen új orra, ami picit más alakú volt, mint az eredeti, de nem lehetett megmondani róla, hogy ez egy műtött orr.

Apukának, már nem is ez volt a nagy szám, hanem az, hogy a Pancsakarma alatt visszanőtt 3 korában kiesett foga és, hogy teljesen visszasötétedtek az ősz tincsei. És valójában ez a Pancsakarma lényege, hogy szervezetünket teljesen kitisztítsa és 100 %-osan regenerálja.

Amikor már egy picit melegebb lesz, Május környékén, majd mi is bele kezdünk, a teljes Pancsakarma rítus sorozatba!

A rendszer olyan lesz, mint tavaly: hetente egyszer találkozunk 2-3 órára, ahol mindent átveszünk, minden alkatra, hogy mit és hogyan kell csinálni a hét folyamán, valamint kézbe kapjátok pici zacskókba az összes gyógynövény keveréket, amit a hét folyamán használni kell.

Azért pénteken kell, hogy kezdjünk, mert akkor a fő rítusok a hétvégékre esnek, így a Pancsakarma ezen verziója, majd munka mellett is végezhető lesz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

7 Responses to Egy extrém történet az Ájurvédikus Pancsakarma tisztításról…

 1. Visszajelzés: Április 26-án kezdünk a teljes Pancsakarmával… | Bhakti Kutir

 2. Visszajelzés: Az e Heti Ájurvéda Adag a Kutir színeiben… | Bhakti Kutir

 3. Visszajelzés: Az Ájurvédikus Pancsakarma teljes menete… | Bhakti Kutir

 4. Gerencsér József szerint:

  Haribol! A vidékieknek ezt hogy lehetne elvégezni?

 5. Csanádi Adrienn szerint:

  Szia! Nagyon érdekel a program, de vidéki vagyok, plusz minden, 2-ik hónapban külföldön dolgozom. Ötlet?
  Köszi elöre is!
  Üdvözlettel Adrienn

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük