Gondoltam írok egy kis vigasztalást a rossz időre való tekintettel…(Miért van egyre nagyobb eltérés a valóság és a naptárunk között)

Mondhatjuk azt, hogy mindenkit megrázott az, hogy mennyire hideg és havas volt az idő 2013 Március végén! Sőt azóta is történnek meglepő dolgok az időjárásban, például az, hogy szinte mindig van egy esős évszak is a nyár folyamán!

Szóval elképesztő dolgok zajlanak szinte minden évszakban, és erre szeretnétek nektek egy kis vigasztaló asztrológiai magyarázatot leírni!

1577-ben egy olasz orvos és csillagász tárta világ elé azt az elképzelést, hogy a használatban lévő naptárat korrigálni kell. Addigra a Juliánusz naptár már több mint 1600 éve volt használatban (Krisztus előtt 45-ben vezették be azt a számolási rendszert), és addigra már több mint 12 napos volt az eltérés.

Mivel az évszakok változásánál is egyre érezhetőbb lett az eltérés, és a Húsvéti időszak is egyre jobban eltolódott, XIII. Gergely pápa 1578-ban egy Jezsuita csillagászra, Krisztofer Kláviuszra bízta egy új javított rendszer kidolgozását.

Miután Gergely pápa a legnagyobb európai uralkodókat is értesítette, 1582. Október 4-én életbe lépett az új naptár, úgy, hogy a korrekció végett Október 15. lett az új számítás első napja.

Viszont az új rendszerben is van egy eltérés, erről ide kattintva bővebben is olvashatsz egy régebbi írásomban, ami végett mára már 23 napos az eltérés. Tehát, amikor 2013-ban, Március 27-én leesett az a hatalmas hó mennyiség, akkor valójában még csak Március 4 volt a valóságban.

Vagy a mostani időjárást nézve sem Március elején vagyunk, hanem még Február első hetében!

Persze ez az eltérés sem kerüli el a világ figyelmét. Sőt az ezo-öko-bio arcok már régebb óta pedzegetik ezt, de most az ő véleményük egyezik a tudományos életben forgók elképzeléseivel. Miszerint be kellene iktatni egy 13. csillagképet a Kígyótartót, a Skorpió és a Nyilas közé, és azzal lehetne korrigálni a naptár rendszerét.

Az ezo-transz-bio hippik azt állítják, hogy 1994 óta születnek Kígyótartó gyerekek, és ők a tipikus hiperaktív kölykök, és ezért is nőtt meg ennyire a hiperaktivitás a gyerekek körében. (Mondjuk ezzel az elképzeléssel szemben jómagam erős ellenérzéseket táplálok!)

Természetesen azóta már az az elképzelés is világot látott, miszerint valójában 14 csillagkép létezik, mert 7-7 zodiákus létezik az égbolt 2 féltekéjén. Így viszont akkor az Orion csillagképet is be kellene iktatni valamikor a tavaszi szakaszban. Így a nemzetközi helyzet egyre csak fokozódik. És gondolom, ha a Kígyótartó gyerekek a hiperaktívak, akkor meg Orion gyerekek ilyen szedált mamlaszok lesznek. Szóval hú de nagyon várom már ezt is!

De visszatérve a bejegyzéshez: az évszakok megőrülése is valamelyest visszavezethető erre a jelenségre (most nem mennék bele a klímaváltozásba, mert abban a témakörben én is ezo-bio-transzmeditációs hippie vagyok), tehát ne csüggedjünk kb. 2000 év múlva a legmelegebb hónapok majd a Decembertől Februárig tartó szakasz lesz, és így viszont a déli féltekén is lesz majd fehér, havas Karácsony. Gondolom ez karmikusan így lenne igazságos.

Voltam én már Karácsonykor Dél-Afrikában és szavamra mondom borzasztó volt a karácsonyi és az új évi 40 fok körüli, tengerben üldögélős időjárás. Fúj!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Baktai Ádám válaszol, Utazás/Zarándoklatok, Védikus Asztrológia, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , .
Közvetlen link.

One Response to Gondoltam írok egy kis vigasztalást a rossz időre való tekintettel…(Miért van egyre nagyobb eltérés a valóság és a naptárunk között)

  1. Visszajelzés: A Hét Ájurvédikus Receptje: Immunerősítés és látásjavítás egyszerre… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük