Nemsokára kezdünk a teljes Pancsakarmával…

Az Ájurvédában az évszakok váltása erősen kötődik, a fényviszonyok, a páratartalom és az illatok változásához is. Így mindig már jó előre érezhető amikor közeledik a tavasz vagy az ősz.  

Sőt korán reggel érezhető az is, amikor olyan  illatok terjengtek a levegőben, mint amikor már javában készül a meleg vagy a hideg.

Szóval amikor elkezdődik egy stabilabb felmelegedés Április végén, Május elején eljön, vagy amikor már kezd kifújni a meleg Szeptember környékén, akkor eljön annak is az ideje, hogy belekezdjünk a Pancsakarmába

Sokan azt szokták megkérdezni, hogy ki jöhet a Pancsakarmára? Röviden a tisztulni vágyók, a súlyfeleslegtől megszabadulni akarók, a gyógyulni vágyók, akik azt érzik, hogy az elmúlt években egy picit leharcolódtak és vissza szeretnének térni az élők sorába, tehát mindenki, aki regenerálódni és felépülni szeretne és javítani az egészségi állapotán.

Inkább arra térnék ki, hogy kiknek nem ajánlanám a kúrát: Kismamáknak, szoptatós mamáknak, a nagyon legyengülteknek, a lényegesen idősebbeknek, a krónikus vérszegénységben szenvedőknek, az előrehaladott krónikus betegségekkel küzdőknek, extrém problémákkal küzdőknek.

Ha nem tudsz dönteni, akkor gyere el hozzám, Baktai Ádámhoz egy fél órás Ájurvédikus konzultációra, amelynek ára lejön a Pancsakarma díjából, ha mégis úgy döntesz, hogy végig csinálod a teljes tisztítást. Csak azért vagyok óvatos, mert ez az Ájurvéda kultúrája, tavaly is volt egy srác, aki direkt nem szólt a krónikus bajáról, nehogy eltanácsoljam, és persze az egy dolog, hogy az a betegség elmúlt és most minden ok, és teljesen egészséges a fiú, de ha tudtam volna róla, akkor akár jobban is az ő problémájára kalibrálhattuk volna a kúrát. Persze teljesen meggyógyult, szóval nincs miről beszélni, de a lényeg, hogy szóljatok, ha valami egyedi eset fennáll az életetekben.

A tematika ugyanaz lesz, mint mindig. Hetente 1 alkalommal találkozunk délután 6-kor Péntekenként, vagy reggel 9-kor, ha Szombatra tesszük a találkánkat. Összeülünk  és áttárgyaljuk a teendőket következő hétre, valamint megkapjátok az összes gyógynövényt, ami szükséges arra a hétre.

Így a teljes Pancsakarma, (ugye emlékszünk a Pancsakarma azt jelenti, hogy 5 rítus) programja ekként fog alakulni:

  • Első nap találkozunk, áttárgyaljuk a tudnivalókat, és szombaton kezdünk bele a kúrába. Az első rítus felvezetője 1 hetes, így maga az első tisztítást a 8. napon fogjuk megcsinálni, otthon nyugalomban, békében, újfent Szombaton.
  • A második alkalommal amikor találkozunk, megint csak átvesszük a következő etapot, és a második tisztítást. Itt is a felvezetés megint csak 1 hetes, ami így az első rítus utáni 8. napon lesz, tehát Vasárnap. Ily módon a második rítus is majd nyugis, otthoni környezetbe zajlik, Vasárnap.
  • A harmadik találkánkon áttárgyaljuk a következő rítust, ami előtt a felvezetés 3 napos, és a rítus maga 1 hetes, de itt 2 rítus lesz egybe kötve.
  • A negyedik előadáson megbeszéljük a következő részt, megint csak 3 napos a felkészülés és 4 napos a rítus maga.
  • Ötödik és befejező előadásra már meg lesz az 5 rítus tárgyalva, itt főként arról lesz szó, hogy a levezető héten mit kell tennünk és főként azt, hogy mit kell ennünk.

Az ár marad a régi és az is, hogy a Pancsakarma alatt be tudtok majd korlátlanul járni az én jóga óráimra, kedvezményesen.

A teljes Pancsakarma díja, gyógynövényestül: 29,900 ezer Ft lesz. A teljes Pancsakarma plusz a 6 hetes korlátlan jóga bérlet: 39 ezer Ft. (A héten 3 órám van, így az 1600 Forintos napi jegy helyett, 500 Forintra hozza ki per alkalom az órákat!) A régi Pancskarma veteránok, ha ismételni szeretnének: 15 ezer Ft lesz a kúra díja.

A jóga órákon túl, lehetőségetek lesz még olajos masszázst kúrát is igénybe venni kedvezményes, hogy minél hatékonyabban tudjátok végig csinálni a Pancsakarmát.

Jelentkezni a szokásos módon tudtok, Facebook vagy email, további kérdésekre is szívesen válaszolunk! Várnunk benneteket szeretettel,

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Rengeteg infó a Pancsakarmáról itt!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Nemsokára kezdünk a teljes Pancsakarmával… bejegyzéshez 1 hozzászólás

  1. Visszajelzés: Pancsakarma jelentkezés | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..