Az én születésnapi és karácsony ajándékom nektek…

kaElőször is nagyon-nagyon köszönöm a sok születésnapi köszöntést, és képzeljétek el, miután kicsit szemtelenül fel írtam a facebook-ra, hogy nagyon tudok örülni ajándékoknak is, hárman még hoztak is nekem ajcsit az esti jóga órára.

Viszont azt tudnotok kell, hogy az indiai szokás az, hogy ilyenkor a születésnapját ünneplő fél ad ajándékokat a szeretteinek és barátainak, szóval, íme az én ajándékom. De ez egy akkora ajándék, hogy ezt be kell számítsátok karácsonyi, húsvéti sőt mindenki egyedi születésnapjába is!

Tudjátok grafomán vagyok, de az utóbbi időben kicsit kevesebb időm volt írni a Kutir oldalára, de most az a tervem, hogy nemsokára jön az a nap, amikor Krisna elmesélte a Bhagavad Gitát barátjának, Arjunának.

Ezen a napon, ami ráadásul Asvini csillagképre esik, ami a varázslatos kezdetek csillagképe, elkezdem nektek felírni a Bhagavad Gitát a Kutir honlapjára. 

Persze nem versről versre írnám fel a dolgot, hanem egy ilyen munkafüzet szerű, tanulást és megértést elősegítő módon. 

És, hogy miért pont a Bhagavad Gitát? Mert a Bhagavad Gita az egyik legátfogóbb jóga szentírás. Krisna röpke 700 vers alatt szemlélteti a szankhja, karma, gyána, hatha, dhyána, buddhi és bhakti jóga tanait.

És persze az sem a véletlen műve, hogy a Bhagavad Gita utolsó versében egy áldás hangzik el a Gita tanulmányozói irányába, ahol is Krisna, Jógésvaraként van megemlítve, ami azt jelenti, hogy a “Jóga gyakorlóinak uralkodója”.

Szóval ezért. Mit szóltok?

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok a szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhagavad Gita, a Jóga szentírás, Bhakti Kutir, Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Az én születésnapi és karácsony ajándékom nektek…

  1. Visszajelzés: Bhagavad Gita, mint Jóga szent írás?! | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük