December hónap esemény naptára és főbb spirituális napjai…

December 1: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

December 2: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 3: Telihold.

December 6: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Valamint az eredeti Bhakti Kutir egyik alapítójának, Bhaktisziddhanta Szaraszvati eltávozásának napja.

December 7-8: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 7: Az egy ismétlődő nap a Védikus Kalendáriumban, amikor is a csütörtöki nap egybe esik azzal, hogy a Hold a Pushja csillagképen halad át. Ez a nap hihetetlenül kedvező új dolgok elkezdésére, befektetések vagy megtakarítások elindítására, vagy ingatlanok és/vagy nemesfémek vásárlására.

December 8: Az Ájurvéda Alap Tanfolyam befejező előadása. Amennyiben szeretnénk a szeretteinket egy ilyen Ájurvéda tanfolyammal megajándékozni Karácsonyra, ez az előadás látogatható! 17.00 órától 20.00 óráig, a Bartók Béla út 30 szám alatt. Az ajándék tanfolyam 2018. Január 12-én indul! 

December 10: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

December 14: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

December 15: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

December 16: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 18: Szomavati Amavaszya. Amikor az Újhold jelenség Hétfőre esik.

December 19: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

December 20: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 23-25: Mrityu Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve.

December 26: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

December 28-29: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

December 29: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

December 31: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .