Dattatréja 7. guruja, a Nap…

Dattatréja megtanulta az eddigi guruitól, hogy a Jógin, tehát a jóga gyakorló változatlan és stabil, valamint azt is, hogy mindenkivel egyenlő és mindenkivel szemben segítő és tápláló. Valamint azt is, hogy mindig tiszta marad, sőt másokat is megtisztít lényével. 

Dattatréja következő guruja, a Nap tovább finomítja ezeket az információkat.

A Jógin nemcsak úgy segít, hogy kedves és aranyos, hanem segít abban, hogy az ember úgy fejlődjön, ahogy az az ő szintjéhez és entitásához a legalkalmasabb.

Hiszen maga a jóga kifejezés kapcsolódást vagy kapcsolatot jelent. Tehát a jóga egyik legfőbb definíciója az, hogy harmonikusan kapcsolódni a világhoz, a környezetünkben élő lelkekhez és egy felsőbb erőhöz. 

Tehát a jógin abban segít, hogy a vele kapcsolatba kerülő lelkek is tudják gyakorolni a jóga folyamatát, tehát azt, hogy ők is jól kapcsolódjanak magukhoz, a világhoz, a lelkekhez és egy feljebb való, magasztos entitással is. Hiszen a lélek ebben a rendszerben tud saját potenciálja szerint a legjobban fejlődni, és ezáltal tud megtisztulni, hogy minél jobban a lélek szintjén tudjon működni.

És a jógin ezt a hozzáállását mindenkire kiterjeszti, ahogyan a Nap is képes bárhonnan vizet “felszívni”.

A Nap vizet párologtat el, ami később újra táplálja földünket, és rajta minden élőlényt. Valamint a Nap ezt bárhonnan megtudja oldani. A tengerekből, a folyókból, de még a állott szennyvizekből is.

Ilyen a jógin is. Mindenkivel kellemesen tud kapcsolódni, hogy azok a lelkek megtisztulva már betudják teljesíteni saját feladatukat ebben a világban. Hiszen azt a feladatot csak ők tudják hozzátenni a világhoz, mert az az ő feladatuk a világban. És így ők is képesek lesznek mindenkit táplálni, mert amint nem tudunk a saját potenciálunk szerint harmonikusan működni, az ki hat az egész világra, azon keresztül, hogy mi hatunk a környezetünkre, akik majd szintén tovább adják az általunk gerjesztett furcsa rezgéseket! 

És ez, egy egyre csak gyűrűződő diszharmónia mindaddig ameddig egy jógin segítségével, vagy a jóga folyamatának segítségével nem tudunk újra helyesen kapcsolódni a világhoz és a világmindenséghez!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

UI: Dattatréja előző guruja a Hold

UUI: Dattatréja következő guruja, a galambok…

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .