2018, Július hónap esemény naptára!

Július 6: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 7: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 9: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 10: Kurma napja. Krisna egyik inkarnációjának megjelenési napja. Kurma a nyugati égtáj uralkodó Istensége, ezen a napon lenne a legideálisabb az itt látható yantrát kinyomtatni, és otthonunk/üzletünk/irodánk nyugati falára kitenni.

Július 11: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve. Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 12: Újhold.

Július 13: 17.00 órakor belekezdünk a 7 alkalmas Védikus asztrológiai tanfolyamba.

Július 13: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve. Gundicsa Templom Tisztítás. A Szekér Fesztivál menete az, hogy Krisnát és testvéreit a nagy templomból hatalmas szekereken átviszik a néhány kilométerre lévő Gundicsa Templomba. A jó Isten érkezése előtt persze teljesen haptákba vágják a templomot, ami nem csak a fizikai teljes kitakarításából áll a templomnak, de a belső a megtisztulás szimbóluma is. Egyszóval egy jó nap arra, hogy belül is jól megtisztítsuk magunkat, de arra is, hogy az otthoni kis házi oltárunkat is haptákba vágjuk.

Július 14: Rátha Játra – Szekér Fesztivál. Az eredeti Szekér Fesztivál Puriból ered, egy kelet indiai, óceánparti kis városból. Minden évben új szekereket építenek és gigantikusakat. Dzsagannáth szekere 24, Balaráma 22 és Szubhadra 20 kereken gördül végig a városkán, a majd 100 méter széles fő utcán. A világ sok-sok országában megtekinthető a Szekér Fesztivál felvonulása a Krisna hívők szervezésében.

Júllius 16: Dharmachakra nap. 10 milliószoros nap.

Július 17: Skanda napja. Skanda, Siva és Párvati fia. Ő a háború Istene a Védákban, és Ő az Istenek hadseregeinek parancsnoka. De nemcsak harccal kapcsolatos az Ő tevékenysége, hanem Ő az, aki megáldja a Jóga gyakorlókat a jóga által kifejleszthető különleges képességgel.  

Július 20: Gyógyító Buddha nap a tibeti kalendárium szerint, ezen a napon 100-szoros áldással bír minden, amit az egészségünkért teszünk.

Július 21: Sziddha Jóga. Bármibe is kezdünk ezen a napon, az sikerre van ítélve.

Július 22: Padmaszambhava napja. A bhutáni és tibeti Buddhizmus egyik legfontosabb alakjának születésnapja.

Július 23: Jógaböjt nap, tartózkodjunk a gabonaféléktől.

Július 25-26: Mritju Jóga. Bármibe is kezdünk, az nehézségekre van ítélve

Július 25: Siva napja. A napnyugtakor végzet lelkigyakorlatok különleges hatással bírnak.

Július 27: Guru Purnima, a Mesterek Teliholdja, ezen a napon pihennek le az Istenek is 4 hónapra.

Valamint ezen a napon reggel 5 órakor közös jógázás a Móricz Zsigmond körtéren! Matracot hozzatok, mert a betonon kényelmetlen jógázni. Ha elkergetnek onnan bennünket, akkor a Feneketlen tó közel van és ott jógázunk!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Július 27-én rendezzünk egy nagy Yantra beavatós napot? Vagy tegyük-e át November 7-re, Diwali napjára?  

Egyrészről évek óta rakosgatom ki nektek, hogy milyen napokon kellene kinyomtatni és kirakni Yantrákat, így itt az ideje megtanulni, hogy hogyan kellene beavatni a Yantráitokat.

Másrészről papír Yantrákat évente kellene újra avatni, szóval itt az ideje, hogy újra töltsük a Yantráinkat!

Ahhoz, hogy dönteni tudjunk ezt kellene figyelembe vennetek:

 • Fehér ruhába kell jönnötök.
 • Hozatok magatokkal egy zacskó árpát, egy zacskó szezámmagot. 1 üveg bontatlan ásványvizet. Egy vadi új kendőt, amire letudjátok pakolni a yantráitokat és az eszközöket. Valamint egy teljesen új pohár szerű edénykét!
 • Amennyiben lesz ez a szertartás/oktatás, majd írásba kell jeleznetek a jöveteli szándékot, ami azért kell, hogy tudjuk mekkora helyre lesz szükségünk a szertartásra, és, hogy mekkora tüzet kell majd raknunk, hogy mindenki betaláljon majd a tűzbe a gabonával!
Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

4 Responses to 2018, Július hónap esemény naptára!

 1. Roberto szerint:

  Mindenképpen támogassátok a Yantra beavatós napot. Ritka lehetőség ez, ragadjuk meg! 🙂

 2. Myra - Horányi Krisztina szerint:

  Szia Ádám, ez a hajnali jóga után lenne közvetlen? Ha nem, akkor mikor? Máskülönben részemről a júliust preferálom.
  Szép estét kívánok!

  Myra

 3. B Zsolt szerint:

  Szia Ádám.
  Egy másik oldalon azt olvastam, hogy ma Mritju jóga van. Segíts kérlek eligazodni.
  Köszönöm

  • Goredas Goredas szerint:

   Szia, A mai nap folyamán változik a tithi, vagyis a hold nap. amikor vasárnap és a 11. tithi találkozik, az mritju jóga. de a védák azt mondják, hogy egész napra az a bolygóállás érvényes, ami napkeltekor volt. tehát napkeltekor még nem volt mritju jóga mert még csak a 10. tithi volt, így egy egész jó szilárd napunk van. én a napközbeni változásokat nem szoktam jelezni. mert az általam képviselt vonalon ezt a mestereim és azok mesterei sem követték. ez így jó? om tat sat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük