Dattatréja 22. guruja, a kígyó…

Egy hideg téli reggelen Dattatréja arra figyelt fel, hogy egy kígyó bebújt a ruházata alá. Ez nem volt meglepő, hiszen a kígyók kevésbé bírják a hideget, de az annál inkább az volt, hogy mindezt olyan óvatosan tette meg, hogy Dattatréját meg sem zavarta az állat.

Ekkor Dattatréja elkezdett tűnődni azon, hogy milyen sok mindent tanulhat el egy jógin a kígyótól. A kígyó egyedül jár-kel a világban, legtöbbször még más kígyókkal sem érintkezik. Halkan mozog és nem hívja fel magára a figyelmet. Nem törekszik arra, hogy menedéket építsen magának, hanem megbújik ott ahol tud. Sőt ha már túllépte önön magát, egyszerűen levedli régi bőrét.

Mindezen tulajdonságok igazán kiválóak azoknak a jóginoknak is, akik szerzetesként élnek e világban. Nem ragaszkodnak sem más emberekhez, sem ahhoz, hogy otthont teremtsenek. Megtalálják szükségleteiket abból, amit a természet tár fel irányukban. Nem hivalkodóak, csendesek és képesek alkalmazkodni és változtatni, akár “saját bőrükön” is. Így képesek a megújulásra és a régi módszerek, formák és rendszerek feladására is!

Ilyennek kellene lenni a jóginoknak is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, a nyílkészítő

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Dattatréja 22. guruja, a kígyó…

  1. Visszajelzés: Erőszakmentes étkezés?? – Pipitér Jóga

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük