Dattatréja 21. guruja, a nyílkészítő…

Egy alkalommal Dattatréja amikor betért egy városkába vándorlásai során egy hatalmas felvonulás kellős közepére tévedt be. Mint később kiderült, a tartomány királya vonult át a városkán, és ennek megfelelően köszöntette őt népe. 

Dattatréja mindeközben arra lett figyelmes, hogy az egyik kis műhelyben, ami az utcára nyílt, és férfi nyilakat készített. Mindezt olyan oda figyeléssel, és olyan mély összpontosításban, hogy szemmel láthatóan fel sem figyelt az utcán hömpölygő tömegre, és a nagy csínadatára.

Sőt, amint figyelte a mesterembert, annak is tanúja volt, ahogyan besétált egy ember az üzletbe, és megkérdezte a nyílkészítőt, hogy látta-e a királyi felvonulást. Mire a nyílkészítő azt mondta, hogy nem, mert annyira elvolt mélyülve a dolgában, hogy nem szúrt neki szemet a felhajtás.

Ekkor Dattatréja a következőket fogalmazta meg magának:

  • A jógin egyszerre csak egy dolgot csináljon.
  • A jógin bármit is csinál azt végezze úgy, hogy maximális figyelmet szentel feladatának.
  • A jóginnak kötelessége kifejlesztenie az ilyen egy pontban kulminálódó összpontosítási képességet, ami teljesen kizárja a külvilágot! Vagyis legyen képes tudatát az ekagra szintre emelni!

Így lett Dattatréja 21. guruja, egy nyílkészítő!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja következő guruja a kígyó!

Uui: Dattatréja előző guruja, a karkötős lány!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Mese folyamok óceánja, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük