Dattatréja 21. guruja, a nyílkészítő…

Egy alkalommal Dattatréja amikor betért egy városkába vándorlásai során egy hatalmas felvonulás kellős közepére tévedt be. Mint később kiderült, a tartomány királya vonult át a városkán, és ennek megfelelően köszöntette őt népe. 

Dattatréja mindeközben arra lett figyelmes, hogy az egyik kis műhelyben, ami az utcára nyílt, és férfi nyilakat készített. Mindezt olyan oda figyeléssel, és olyan mély összpontosításban, hogy szemmel láthatóan fel sem figyelt az utcán hömpölygő tömegre, és a nagy csínadatára.

Sőt, amint figyelte a mesterembert, annak is tanúja volt, ahogyan besétált egy ember az üzletbe, és megkérdezte a nyílkészítőt, hogy látta-e a királyi felvonulást. Mire a nyílkészítő azt mondta, hogy nem, mert annyira elvolt mélyülve a dolgában, hogy nem szúrt neki szemet a felhajtás.

Ekkor Dattatréja a következőket fogalmazta meg magának:

  • A jógin egyszerre csak egy dolgot csináljon.
  • A jógin bármit is csinál azt végezze úgy, hogy maximális figyelmet szentel feladatának.
  • A jóginnak kötelessége kifejlesztenie az ilyen egy pontban kulminálódó összpontosítási képességet, ami teljesen kizárja a külvilágot! Vagyis legyen képes tudatát az ekagra szintre emelni!

Így lett Dattatréja 21. guruja, egy nyílkészítő!

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja következő guruja a kígyó!

Uui: Dattatréja előző guruja, a karkötős lány!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Orientális Mesék, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .