Dattatréja 17. guruja Pingala, az örömlány…

Vándorlásai során Dattatréja eljutott a méltán híres Vidéha királyságba is. Ott volt tanúja Pingala megvilágosodásának.

Pingala egy gyönyörű és híres kurtizán volt, aki minden este tökéletes pompába öltözve, saját otthona előtt járva-kelve csábította be vendégeit az otthonába. Egyik este viszont Pingala kuncsaft nélkül maradt.

És míg ő, ugyanolyan bámulatosan volt kifestve és felöltözve, az arra járó férfiak mintha észre se vették volna. Így az este folyamán Pingala a legkülönfélébb  érzéseken és érzelmi állapotokon ment keresztül. A vágyakozás, a remény, a kétségbeesés, az elhagyatottság és megannyi más érzés kavargott benne szüntelen.

Majd az egyik pillanatban ráébredt arra, hogy egy olyan világban él, egy olyan teremtésben létezik, ahol nincs szüksége külső fizikai hatásokra ahhoz, hogy megélje a boldogságot és a bánatot, a gyönyört és a kétségbeesést. 

Ez a felismerés azonnal nyugalommal és boldogsággal töltötte el Pingalát, aki ezek után a jóginok befelé forduló és meditatív életmódját választotta.

Így lett Pingala Dattatréja 17. guruja, aki az anyagi elképzelések feladásával az azonnali megvilágosodás folyamatára inspirálta Őt. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattaréja előző guruja, a hal

Uui: Dattatréja következő guruja, a sólyom

 

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Orientális Mesék
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .