Dattatréja 17. guruja Pingala, az örömlány…

Vándorlásai során Dattatréja eljutott a méltán híres Vidéha királyságba is. Ott volt tanúja Pingala megvilágosodásának.

Pingala egy gyönyörű és híres kurtizán volt, aki minden este tökéletes pompába öltözve, saját otthona előtt járva-kelve csábította be vendégeit az otthonába. Egyik este viszont Pingala kuncsaft nélkül maradt.

És míg ő, ugyanolyan bámulatosan volt kifestve és felöltözve, az arra járó férfiak mintha észre se vették volna. Így az este folyamán Pingala a legkülönfélébb  érzéseken és érzelmi állapotokon ment keresztül. A vágyakozás, a remény, a kétségbeesés, az elhagyatottság és megannyi más érzés kavargott benne szüntelen.

Majd az egyik pillanatban ráébredt arra, hogy egy olyan világban él, egy olyan teremtésben létezik, ahol nincs szüksége külső fizikai hatásokra ahhoz, hogy megélje a boldogságot és a bánatot, a gyönyört és a kétségbeesést. 

Ez a felismerés azonnal nyugalommal és boldogsággal töltötte el Pingalát, aki ezek után a jóginok befelé forduló és meditatív életmódját választotta.

Így lett Pingala Dattatréja 17. guruja, aki az anyagi elképzelések feladásával az azonnali megvilágosodás folyamatára inspirálta Őt. 

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattaréja előző guruja, a hal

Uui: Dattatréja következő guruja, a sólyom

 

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Jóga, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük