Dattatréja 18. guruja a sólyom…

Egy nap Dattatréja annak volt tanúja, ahogyan egy sólyom élete pillanatok alatt megváltozik. Ahogyan a birtoklás veszélybe sodorja és a nincstelenség megmenti. Mindennek így volt tanúja Sri Dattatréja:

  • Elsőként azt látta, hogy a sólyom élelmet szerez magának.
  • Majd azt, hogy egy csomó madár rá támad, hogy elvegye tőle a zsákmányát.
  • Egy kis üldözés után pedig azt nézhette végig, hogy a sólyom csak úgy tudta menteni magát, hogy elejtette a zsákmányát és így könnyebb súllyal, és már érdektelenként el tudott menekülni üldözői elől.

Ezek után Dattatréja a következő felismerésekkel gazdagodott:

  • Az anyagi javak ellenségeket és irigyeket szülhetnek.
  • Mindegy, hogy mennyire keményen dolgoztál meg a javaidért, egy pillanat alatt el is veszítheted azokat, akár igazságosan, akár egy szerencsétlen helyzetből adódóan, akár igazságtalanul, akár egy támadás révén, stb.
  • Az anyagi javak feladásával nyugodtabb, békésebb életre számíthatunk, még ha az az élet szegényebb is.

Szóval a jóginnak arra kellene törekednie, hogy egyszerű és békés életet éljen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, Pingala a kurtizán

Uii: Dattaréja következő guruja, a kicsiny gyermek

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .