Dattatréja 18. guruja a sólyom…

Egy nap Dattatréja annak volt tanúja, ahogyan egy sólyom élete pillanatok alatt megváltozik. Ahogyan a birtoklás veszélybe sodorja és a nincstelenség megmenti. Mindennek így volt tanúja Sri Dattatréja:

  • Elsőként azt látta, hogy a sólyom élelmet szerez magának.
  • Majd azt, hogy egy csomó madár rá támad, hogy elvegye tőle a zsákmányát.
  • Egy kis üldözés után pedig azt nézhette végig, hogy a sólyom csak úgy tudta menteni magát, hogy elejtette a zsákmányát és így könnyebb súllyal, és már érdektelenként el tudott menekülni üldözői elől.

Ezek után Dattatréja a következő felismerésekkel gazdagodott:

  • Az anyagi javak ellenségeket és irigyeket szülhetnek.
  • Mindegy, hogy mennyire keményen dolgoztál meg a javaidért, egy pillanat alatt el is veszítheted azokat, akár igazságosan, akár egy szerencsétlen helyzetből adódóan, akár igazságtalanul, akár egy támadás révén, stb.
  • Az anyagi javak feladásával nyugodtabb, békésebb életre számíthatunk, még ha az az élet szegényebb is.

Szóval a jóginnak arra kellene törekednie, hogy egyszerű és békés életet éljen.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Ui: Dattatréja előző guruja, Pingala a kurtizán

Uii: Dattaréja következő guruja, a kicsiny gyermek

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Jóga, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük