Havi asztrológiai előrejelzés: 2019. Január 14 – Február 13: Nap a Bak jegyében…

Január 14-től átélünk egy nagyon erős bolygóállást, a Jupiter és a Mars házcserés állását, ami még erősebbé teszi majd bennünk az elhatározást és megadja azt a lelkesedést is, hogy változtassunk életünk bizonyos területein. Ez újfent egy harcos-szerzetes bolygóállás, tehát egy fantasztikus időszaknak nézzünk elébe, mind spirituális, mind vezető/irányító témák tanulmányozására. 

Majd február hónap elején 3-3 bolygó áll majd a Nyilas és a Bak jegyében. Ami azt jelenti, hogy fent fogjuk tudni tartani az előző havi lelkesedést, de meg lesz az erőnk arra is, hogy véghez is vigyük az álmainkat. Valamint a Bak jegy praktikusságából fakadóan nemcsak arra lesz kiváló lehetőségük, hogy megtanuljunk dolgokat, steril környezetben, széken ülve egy asztalnál, hanem arra is, hogy tudásunk elmélyítsük gyakorlással és fizikai kísérletezéssel.

Sőt Február 5-től, amikor a Mars még erősebb pozícióba kerül, így példánkkal még mások erőfeszítéseit is erősíthetjük.

Mindemellett szinte végig az egész hónapban a Nap és a Merkúr is együttállásban lesznek, amely bolygóállás az igaz és tiszta tanító beszédet jelzi. Így tanulhatjuk, csinálhatjuk, de akár taníthatjuk is mindazt, ami minket foglalkoztat. Hiszen az ősi indiai kultúrában a tanítás a teljes és tökéletes tudáshoz vezető út utolsó szakasza. Mert addig a pontig, amíg nem tudunk valamit nagyon egyszerűen elmagyarázni, addig valószínű, hogy nem is értjük azt.

  • Idén az ősi indiai Hold naptár szerint, Február 10-re esik a csillagászati tavasz első napja. Az élet ezen a napon visszatér a növényekbe és a fákba, és belénk emberekbe is. Valamint ez a nap Szaraszvati napja is, a Tudás Istennőjének napja is egyben.
  • Majd 2 nappal később, ez minden évben így van, egy rendkívül fontos nap jön el az indiai kalendáriumban, a Nap Isten napja. Ezen a napon amennyiben megfürdünk természetes vízben, szabad ég alatt, egész évben egészségesek leszünk.

Ezek a főbb napok ebben az időszakban.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Horoszkóp, Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük