Bevezetés az Ájurvéda rejtelmeibe előadás…

ayurBevezetés az Ájurvéda rejtelmeibe:

Az előadás 3 órás. A Díja 4500 forint és November 13-án tartjuk meg, 17 órától – 20 óráig. A Fehérvári út 23 alatt, az Univerzum gyógyközpontban.

A következő témákat érintjük:

Mi az Ájurvéda eredete: Bemutatásra kerül az Ájurvédikus gyógyászat Védikus eredete, pl. több mint 10 ezer vers foglalkozik az Ájurvédával a Rig Védában, ami a Védák legősibb írásai és természetesen az Ájurvéda rendszere is. Különös képen az Ájurvéda holisztikussága és megelőzésre fektetett hangsúly kerül előtérbe.

Enyhén érintjük az alkat típusokat és elvégzünk egy teljes Ájurvédikus állapot felmérést is, a gyakorlati megközelítés jegyében.

Az előadás második szakaszában:

Mélyebben áttárgyaljuk a doshákat, az Ájurvédában használt személyes és egyedi alkatra használt rendszerét. Arra is rá fókuszálunk, hogy a doshák nem kézzel nem fogható dolgok, hanem mint funkciók is léteznek testünk minden rezdülésében.

Leírjuk az alkati adottságok fő jellemzőit, amivel könnyen beazonosíthatjuk azt, hogy a mi alkatunknak mi a megfelelő táplálék, vagy tevékenység.

Az óra csúcspontja az lesz, amikor frissen szerzett tudásunkat használati szintre tudjuk majd emelni, amikor is áttárgyaljuk, hogy milyen folyamatok történnek szervezetünkben a doshák túl vagy alul működésekor, és hogy milyen tüneteken keresztül ismerhetjük fel az alul vagy túl működéseket.

Szeretettel várunk benneteket:

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Hindu pap, a Védikus pap tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus/Vegás Főzőcske
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük