Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka V.rész

boxingoldÖtödik rész: Wanek Úr “zseniális” ötlete Dolores kisasszony meghódítására

Monte Carloba érkezésekor eleinte a walesi gróf imponált Dolores kisasszonynak, és régi spanyol mondásokhoz tartva magát, mint például „a férfi száz kiló alatt nem férfi”, vagy „míg a kövérek lefogynak, addig a soványak meghalnak” még termete és kiváló étvágya is hevesebben dobbantotta meg szívét.

A problémák később adódtak. Wanek Úr pár hónap alatt annyira meghízott, hogy lakosztályában csak úgy tudta magát átpréselni a kisebb ajtókon, hogy először meztelenre vetkőzött, majd egész testét lekente majonézzel. Dolores kisasszony kifejezetten sértőnek érezte azt, hogy ezt a kenő majonézt is neki kellett előállítania.

Ebben a korszakban Wanek Úr egyre több időt töltött a lakosztályában. Főleg azért mert nem tudta felhúzni kihízott nadrágjait, titkára ugyan rendszeresen ellátogatott Wanek Úr szabójához, de ő többek között a monacói király, és más előkelőségek szabója is volt egyben, így néha napokba tellett egy új pantalló előállítása.

Wanek Úr akkorára hízott, hogy tükör segítsége nélkül már nem látta a lábait, és csak felálláskor bizonyosodott meg, hogy még mindig a helyükön vannak. Pár héttel azután, hogy Wanek Úr hiuságból leszereltette a tükröket lakosztályából, viccesen megjegyezte, hogy olyan rég nem látta alsó testét, hogy már nyugodtan eltűntnek nyilváníthatná testének alfelét.

Dolores kisasszony sajnálatosan azt hitte, hogy Wanek Úr szándékosan kerülte, és így a szikrák kettőjük közt szép lassan kihűltek.

Végső elkeseredettségében Wanek Úr, csalással akarta meghódítani szíve választottjának szerelmét, és így vesztette el, először, a teljes felső fogsorát.

Itt jön be a képbe Wanek Úr egy régi tettestársa, Füles Boris. Füles Boris egy bohém kalandor volt a legjavából és nem utolsó sorban kiváló pofonokat osztogatott szerte szét e széles nagyvilágban. Balegyeneseit New Yorkban filmre vették, és oktatófilmként vetítetek le középsúlyú világbajnokok generációinak. Gúny nevét is csak a háta mögött és csak suttogva merték kimondani, eredetét pedig csak akkor firtatták, ha Boris más országban tartózkodott.

Boris egy bombayi tartózkodása során összekülönbözött egy szikh taxi sofőrrel, névjegy kártyáik híján pofonokat cseréltek. A taxis birkózó múlttal rendelkezett és a jobbik féléből, így gyorsan rájött, hogy Borist nem tudja majd ütés-váltásban felül múlni. Földharcot kezdeményezett és dulakodás közben kétségbeesésében leharapott egy darabkát Boris bal füléből.

Ezután a különböző szemtanúk más és másként emlékeztek vissza a történtekre, de abban megegyeztek a vélemények, hogy egy óriási pofonnal a szikh, mellesleg másfél mázsás, taxist nemcsak a turbánjából, de a karkötőiből is kiütötték. Röviden így lett Boris fülszerkezeti hiánya gúny nevének alapja.

De ezen túl Boris személyiségét talán mottójával lehetne a legjobban szemléltetni. „Túl nagyot soha sem lehet ütni, de bizony vannak olyanok, akik rosszabbul tűrik az ütést, mint mások.” Ezzel megegyezően személyéről meg az a hír járta, hogy „hirtelen, de nagyot tud ütni”.

De visszatérve Wanek Úr zseniális tervéhez…

Megállapodásuk szerint Boris utcai suhancot alakítva (akkori ruházatából kiindulva ez nem igényelt nagy színjátszást) szemtelenül meglopja a hölgyet, és ekkor fellép a gyámoltalan nőket védelmező lovag szerepében tündöklő Wanek Úr. Először dulakodást színlelnek, ahol rátermettségét bizonyítva Wanek Úr többször szájon vágja Füles Borist és azután, visszaszerzi Dolores kisasszony retiküljét.

Elméleti síkon a terv maga volt a tökély, de Boris úgy gondolta, hogy ha egyszer-kétszer ő is megüti Wanek Urat, az egész hitelesebbnek tűnik majd. Erről sajnos elfelejtett szólni Wanek Úrnak, de az első jobb horogja után Wanek Úr olyan gyorsan vesztette el a teljes felső fogsorát és ugyanakkor az eszméletét is, hogy nagyon nem volt ideje meglepődni.

Boris saját bevallása szerint olyan lassút ütött, hogy két teljes be és kilégzést vitt véghez mire eltalálta Wanek Urat. El nem tudta képzelni, hogy Wanek Úr nem áll félre vagy nem védi ki az „ütést”. De a szerencse a szerencsétlenségben az volt, hogy Boris az ütését csak színlelte és így Wanek Úr „csak” a felső fogsorát vesztette és nem szenvedett maradandó sérülést, leszámítva azt az egészen apró rángást teste egész bal oldalán, amit 3 év alatt teljesen kihevert.

A rövid kórházi kezelése alatt Dolores kisasszony teljes odaadással ápolta Wanek Urat, és úgy tűnt, hogy szerelmük végre teljesen kibontakozik. Ám sajnálatos módon az egyik látogatás folyamán a hölgy összefutott Füles Borissal, aki éppen sajnálatát jött kifejezni a gyengélkedő Wanek Úrnak.

A walesi gróf a kirobbanó botránykor látta utoljára Dolores kisasszonyt.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Itt a folytatás, a 6. rész

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
Kategória: Bhakti Kutir, Blog/Gasztro Blog, Mese folyamok óceánja | A közvetlen link.

One Response to Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka V.rész

  1. Visszajelzés: Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka IV.rész | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük