Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka IV.rész

yakNegyedik rész: Japán, India, Oroszország, Finnország ahol Wanek Úr arc színe és berendezése előállt és vissza Monte Carloba a történetünkhöz

Wanek Úr meglepődve látta, hogy amikor Ogami, a távoli unokaöcs, levetkőztette a Mester testét, Daigoro Sempai egész testét művészi tetoválások borították. Csupán a szegycsont és a has közép vonala volt szabadon hagyva, valamint a karok és lábak belső felén egy-egy csík.

Ogami elmagyarázta, hogy családjuk egy régi Yakuza klán mellék ágainak leszármazottai, és a családon belül mindig is öröklődtek a tetoválási minták. Tradicionálisan az egyes minták kifejezetten egy-egy klánra voltak jellemzőek, és így a mai napig, hogy megőrizzék a hagyományos ábrázolásokat, megőrizték az eltávozott férfi rokonok bőrét.

A kihagyott csíkok is azt szolgálták, hogy könnyebben és sértetlenül lehessen a tetovált bőrt eltávolítani.

Ogami továbbá azt is elmagyarázta, hogy hagyományosan a kis ujj felső percének levágása azt szimbolizálta, hogy a vétkes ezzel felajánlotta az életét a másik félnek. A kisujj felső percét hiányoló kézzel szint lehetetlen katanát, kardot fogni rendesen. Így az ujj végének eltávolítása azt szimbolizálta, hogy „ha úgy döntesz, hogy meg mented az életem, életben maradok, de ha döntésed az, hogy nem védesz meg, akkor meghalok”.

Természetesen Ogaminak is feltűnt, hogy Wanek Úr, Daigoro sant, Mesternek szólította, és ezért megkérdezte, hogy esetleg Wanek Úr nem-e akar, szintén rituális öngyilkosságot elkövetni, hogy kövesse mesterét, és ezzel megőrizze saját becsületét.

Wanek Úr udvariasan kitért a nagylelkű felajánlás elöl, de ezek után úgy érezte, hogy talán jobb lenne, ha elhagyja Japánt.

Japán után, Shanghai, Hong-Kong, Sziám, és Szingapúr érintésével eljutott az angol Indiába. Útja során végig ette és italozta Ázsia különböző konyháit és kocsmáit, de most már az ínyencek figyelmével. Indiában a Kelet-indiai Társaság szeszes ital és ópium felügyeletéhez került, és az a 6 év teljesen kiesett Wanek Úr élet történetéből és emlékezetéből.

Ugyan ő nem vált ópiumfogyasztóvá, de a kínai szállítmányok akkora hasznot hoztak az angol társaságnak, hogy 6 éven keresztül fedezték Wanek Úr mérhetetlen ivászatai miatt fellépő hiányt. Ebben a korszakban Wanek Úr az India különböző tartományainak konyháival barátkozott meg, és az európai és ázsiai konyhák fúziójával is. Kalkuttától nem mesze Chandannagar francia fennhatóság alá tartozott, így Wanek Úr szinte vallásos buzgalommal és áhítattal töltötte itt minden szabad hétvégéjét, és igazi gurmandá vált a francia konyha terén is.

Wanek Úr nem minden napi italfogyasztási képessége hírül ment az európai diplomata körökben és így először Oroszországba, majd Finnországba került, mint ital minőségi ellenőr. Természetesen, amikor az Oroszok előálltak az ajánlatukkal, Wanek Úr nem akart egy ilyen fontos ügyben éhgyomorra dönteni, sietve betért egy étkezdébe, megebédelt, majd igent mondott.

Ott északon sikerült elő állítani azt az arc jelleget, ami kizárólagosan igényelte az intenzív alkoholizmust, a teljes friss levegő és napfényt mellőző élet stílust. Viszont ebben a másfél évtizedben egyáltalán nem költött alkoholra, ami kamasz kora óta a legköltségesebb szükséglete volt, mivel munkakörének köszönhetően eleve állandóan részeg volt. Ezek után sikerült gyógyászati szabadalomként feltárni a svédcsepp új tárlatait, és ebből hihetetlenül meggazdagodott. Ez után költözött Londonba, és itt vette fel a walesi gróf személy azonosságát is. Majd jött Párizs és Monte Carlo.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Tovább az ötödik részre!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir, Blog/Gasztro Blog, Mese folyamok óceánja
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

One Response to Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka IV.rész

  1. Visszajelzés: Baktai Ádám Karácsonyi Ajándéka a Kutir olvasóinak III. rész | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük