Amlával és echinaceával a téli nyavalyák ellen…

mlaAz egyik télen, nem jellemző módon a nagy fiam lenyomott egy másfél hetes láz, köhögés és takony kórt. Berend Kati néni, fenomenális gyermek orvosunk azt javasolta, hogy nyomjunk egy kis immunerősítést is. Az echinacea jó választásnak ígérkezett így most egy félig Ájurvédikus félig Észak-Amerikai indián gyógymódot szeretnék megosztani veletek.

Ez a kúra az immunerősítésen valamint a vitamin és nyomelem bevitelen alapszik.

Az első 10 napban echinaceát kell fogyasztani, egészen meglepően úgy ahogy az általunk fogyasztott termék dobozán található. Max. ha, ínyencek vagyunk a legelső nap bevihetünk egy dupla dózist.

Majd 20 napig igyunk meg minden nap egy pohár friss zöldség és/vagy gyümölcslevet pici mézzel, gyömbérrel és némi amlával, azaz indiai egressel. Az ajánlott bevitel amlából 800-1000 mg per nap. (Az Amláról itt bővebben is olvashatsz.)

Majd újra 10 nap echinacea kúrát javasolnak a javas emberek, egy azt követő újabb 20 napos amla kúrával. És ez mehet akár a tél végéig. Egyébként a módszer mögött az áll, hogy az echinaceát, nem jó 10 napnál tovább szedni.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Hindu pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

5 Responses to Amlával és echinaceával a téli nyavalyák ellen…

 1. Annamari szerint:

  Kedves Ádám! Gyereknek, 1 éves, adható-e amla? Taknyos, köhécsel 2-3 hete… Köszönöm! Annamari

 2. Visszajelzés: A Kutir heti Ájurveda receptje: Amla, a vitamin bomba | Bhakti Kutir

 3. Tünde szerint:

  Kedves Ádám! Nekem “Mayam Amla Power ” van itthon. Ez az amla iható vagy ez csak külsőleg,hajra jó? Ha belsőleg is fogyasztható,akkor mennyi egy normál felnőtt adag? Köszönöm!

  • Goredas Goredas szerint:

   Az amla, az amla a hajpakolásban is! Viszont a tárolás Indiában, ami “csak” hajra megy kevesebb figyelmet kap, mint ami szedésre javasolt. Szóval azt inkább ne szed be kedves!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük