Amla télire, avagy az Ájurvéda leghatékonyabb szere vitamin pótlásra…

amlakiTöbben is írtátok, hogy a múltkori Amlás bejegyzés ugyan nagyon jó volt, és informatív is, de általános volt. Viszont a kérdés az volt, hogy mi a legjobb Ájurvédikus vitaminpótlás télire?

Szóval Amla újratöltve és a télre való tekintetben tálalva.

Az Amla egy indiai egres fajta, és kb. akkora, mint egy ping-pong labda.

Darabonként kb. 3000 mg C-vitamin van az Amlában, mint pl. 20 közepes méretű narancsban, ami kb. 5 kilogramm.

Viszont, az Amlában található C-vitamin mennyiség a gyümölcs fanyar jellegéből eredendően sokkal hosszabb felszívódást biztosít. A C-vitamin egy vízben oldódó vitaminféleség, és így amikor savas formátumban visszük be a szervezetünkbe, sokkal hamarabb is ürül belőlünk az.

Míg a fanyar íz fő hatása az, hogy összehúzó erejű, így az Amlából bevitt C-vitamin beissza magát a belek nyálkahártyájába és szép lassan engedi ki a hatásait. Így az Amla sokáig magasan tartja szervezetünkben a C-vitamin szintet, és így hosszabb ideig hat megelőző anyagként, vagy mint a betegséget legyőző ágensként.

Ez a télre nézve elképesztően jól segíti a szervezetünket a megelőzésben és a már kialakult problémák gyógyításában is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az Amla leghatékonyabb bevitelének receptje megtalálható itt, meg kutatási eredmények is, és egyéb információk!

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .