Amla télire, avagy az Ájurvéda leghatékonyabb szere vitamin pótlásra…

amlakiTöbben is írtátok, hogy a múltkori Amlás bejegyzés ugyan nagyon jó volt, és informatív is, de általános volt. Viszont a kérdés az volt, hogy mi a legjobb Ájurvédikus vitaminpótlás télire?

Szóval Amla újratöltve és a télre való tekintetben tálalva.

Az Amla egy indiai egres fajta, és kb. akkora, mint egy ping-pong labda.

Darabonként kb. 3000 mg C-vitamin van az Amlában, mint pl. 20 közepes méretű narancsban, ami kb. 5 kilogramm.

Viszont, az Amlában található C-vitamin mennyiség a gyümölcs fanyar jellegéből eredendően sokkal hosszabb felszívódást biztosít. A C-vitamin egy vízben oldódó vitaminféleség, és így amikor savas formátumban visszük be a szervezetünkbe, sokkal hamarabb is ürül belőlünk az.

Míg a fanyar íz fő hatása az, hogy összehúzó erejű, így az Amlából bevitt C-vitamin beissza magát a belek nyálkahártyájába és szép lassan engedi ki a hatásait. Így az Amla sokáig magasan tartja szervezetünkben a C-vitamin szintet, és így hosszabb ideig hat megelőző anyagként, vagy mint a betegséget legyőző ágensként.

Ez a télre nézve elképesztően jól segíti a szervezetünket a megelőzésben és a már kialakult problémák gyógyításában is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az Amla leghatékonyabb bevitelének receptje megtalálható itt, meg kutatási eredmények is, és egyéb információk!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük