Amla télire, avagy az Ájurvéda leghatékonyabb szere vitamin pótlásra…

amlakiTöbben is írtátok, hogy a múltkori Amlás bejegyzés ugyan nagyon jó volt, és informatív is, de általános volt. Viszont a kérdés az volt, hogy mi a legjobb Ájurvédikus vitaminpótlás télire?

Szóval Amla újratöltve és a télre való tekintetben tálalva.

Az Amla egy indiai egres fajta, és kb. akkora, mint egy ping-pong labda.

Darabonként kb. 3000 mg C-vitamin van az Amlában, mint pl. 20 közepes méretű narancsban, ami kb. 5 kilogramm.

Viszont, az Amlában található C-vitamin mennyiség a gyümölcs fanyar jellegéből eredendően sokkal hosszabb felszívódást biztosít. A C-vitamin egy vízben oldódó vitaminféleség, és így amikor savas formátumban visszük be a szervezetünkbe, sokkal hamarabb is ürül belőlünk az.

Míg a fanyar íz fő hatása az, hogy összehúzó erejű, így az Amlából bevitt C-vitamin beissza magát a belek nyálkahártyájába és szép lassan engedi ki a hatásait. Így az Amla sokáig magasan tartja szervezetünkben a C-vitamin szintet, és így hosszabb ideig hat megelőző anyagként, vagy mint a betegséget legyőző ágensként.

Ez a télre nézve elképesztően jól segíti a szervezetünket a megelőzésben és a már kialakult problémák gyógyításában is!

Om Tat Sat

Baktai Ádám

UI: Az Amla leghatékonyabb bevitelének receptje megtalálható itt, meg kutatási eredmények is, és egyéb információk!

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Ájurvédikus Készítmények
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük