Folytatjuk a haladó Ájurvéda oktatást!

vpkA Bhakti Kutir színeiben szervezett 4 alkalmas Ájurvéda Alap Tanfolyam azt hívatott megadni, hogy legyen egy jó rálátásunk az Ájurvéda teljes rendszerére, arra, hogy saját és szeretteink estében jól le tudjuk követni a szezonális váltásokat, úgy, hogy lehetőleg a legkevésbé sem befolyásolják az egészségűnket és arra, hogy egy csomó otthon előállítható recepttel meg tudjuk támogatni szervezetünk ideális működését.

A haladó Ájurvéda előadások meg arról szólnak, hogy egy komolyabb szélesebb körben alkalmazható tudásunk legyen erről az ősi gyógymódról. Itt már nem az akadémikus tudás megszerzésén van a hangsúly, hanem azon, hogy használni is tudjuk a megszerzett tudást.  Szóval gyakorlati lesz a megközelítés.

Habár pár évig már volt ilyen oktatás, az elmúlt időben egy kicsit szünetelt, időhiány miatt, de most újra bele vágunk. Én havi egy alkalmat tervezek, és mindig előreszólók majd, hogy milyen témában lesz az előadás. Mondjuk, abban, hogy miről legyen szó, abban ti is segíthetnétek. Mármint, hogy mit vegyünk előre, belgyógyászat, időskori gondozás, gyermekgyógyászat, stb…

És akkor, a most Február 12-i előadáson az 5 féle Vatáról, Pittáról és Kapháról lesz szó.

Ez azért nagyon fontos az Ájurvédában, mert az tudjuk, hogy az egyedi alkati adottságunk a fő meghatározó abban, hogy milyen módon és mely kezelés fajtákkal tudunk tenni az egészségünkért, de amikor tisztában kerülünk azzal, hogy 5 féle Vata, Pitta és Kapha található az emberi testben, akkor szinte azonnal egyértelmű lesz, hogy milyen problémákra és betegségekre vagyunk mi hajlamosak. És így nagyon egyszerű lesz azt is megfejteni, hogy melyek azok a területek, amire ha jobban oda figyelünk sokkal könnyebbé válik a megelőzés és egészségünk megőrzése.

Erről lesz szó majd most Csütörtökön. Találkozunk a Bartók Béla 19 szám alatt, Február 12-én, 17 óra 30 perckor, az előadás díja 2200 forint lesz. Ha vadonatúj számodra a téma, de szeretnél eljönni az előadásra, én már negyed órával hamarabb ott leszek, hogy egy kis Ájurvéda felzárkoztatást tartsak a még Ájurvéda szűzeknek.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Ájurvéda, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük