Dhoi Bhindi
Egy könnyű recept arra, hogy elkápráztassuk a szeretteinket, az ázsiai főzőtudományunkkal.
A Bhindi, azaz okra vagy hölgyujj egy nagyon finom zöldség és nagyon egészséges. Sok benne a C vitamin, de mindenféle más antioxidáns is, magas telítetlen zsírsavakban és egyensúlyba hozza a kálium-nátrium tartományunkat.
Egyetlen trükk van az elkészítéséhez, hogy csak nagyon magas lángon jó átpirítani mert különben ragacsos masszává válik az egész.
Szóval valami jóféle zsiradékon kis gyömbér lepirítunk, majd fekete mustármagot kipattogtattunk. Ráküldjük a bhindit és magas lángon megfőzzük. Az a nedvesség, amit a só hatására kienged magából a hindi elég a megfőzéséhez is.
A már kész hamikát összekeverjük joghurttal. Jó étvágyat!
Om Tat Sat
Baktai Ádám
Es celszeru vagy jol lecsopogtetni, vagy attorolni szarazra; es egyszerre csak nagyon keveset tegyunk az edenybe piritani 🙂 kulonben szinten ragad (kivetel ha szabadban bogracsban keszul)
Bangladesben