Abu Patikája: Kb. az utolsó allergia bejegyzés, mert már mindent lefedtünk

cabbageJó páran írták, hogy az orr kence szuper, és már 1-2 nap után megszűntek az orrfolyós mizériák. Meg azt is, hogy a tavalyi rózsavizes szem cucc is kiváló a szem irritációra, de ehhez azért még hozzá tenném azt, hogy csak olyan rózsavizet csepegtessünk a szemünkbe, aminek az összetevő listáján csak az szerepel, hogy rózsavíz. Amely üveg hátulján sodium laurath sulfate, propyl butanoate és hasonló nevek szerepelnek, nem teljesen szembe való rózsavizet tartalmaznak.

De mi van a torokköszörüléssel?

Ha az allergia nálunk torok irritációs tünetekkel jelentkezik a következő a teendő:

Nyers káposzta levébe áztatunk, hosszú borsot. Tehát némi káposztát lereszelünk és kinyomkodjuk a levét. Aztán amikor a bors felszívta az összes levet, összeőröljük és kiszárítjuk a hosszú borsot. Fél mokkáskanálnyit egy kevés mézzel, elszopogatunk reggel is és este is.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük