Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

turmericA kötőhártya-gyulladás oka illetve okozója több minden is lehet; vírus vagy baktérium okozta fertőzés, vegyszer, gáz, füst, allergia okozta irritáció, száraz szem, könnyhiány miatti érzékenység, de akár a  szélnek, napnak kitett érzékenyebb szemek is kerülhetnek gyulladásba.

Tünetei:
•    Szemek vörössége
•    Dagadt, vörös szemhéjak
•    A szokásosnál több könnyezés
•    Mintha valami a szemünkben lenne – érzés
•    Viszkető, égető érzés
•    Fényérzékenység

A kurkumás víz képes csökkenteni a szem fájdalmát, tehát ha egy teáskanálnyi kurkuma port összekeverünk 1 pohár vízzel és utána szemeinket azzal tisztogatjuk, enyhítheti fájdalmunkat illetve tüneteinket.

Egyébként a kurkuma kiváló vas és mangán forrás is, valamint B6 vitaminban, rostban és káliumban is gazdag, illetve a kurkuma olaj igazán elképesztő gyulladáscsökkentő.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Előző Kurkuma recept, gyomorfekély és egyéb bántalmak ellen

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 6. kiadás: Torokfájás, gyulladás, stb… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük