Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

turmericA kötőhártya-gyulladás oka illetve okozója több minden is lehet; vírus vagy baktérium okozta fertőzés, vegyszer, gáz, füst, allergia okozta irritáció, száraz szem, könnyhiány miatti érzékenység, de akár a  szélnek, napnak kitett érzékenyebb szemek is kerülhetnek gyulladásba.

Tünetei:
•    Szemek vörössége
•    Dagadt, vörös szemhéjak
•    A szokásosnál több könnyezés
•    Mintha valami a szemünkben lenne – érzés
•    Viszkető, égető érzés
•    Fényérzékenység

A kurkumás víz képes csökkenteni a szem fájdalmát, tehát ha egy teáskanálnyi kurkuma port összekeverünk 1 pohár vízzel és utána szemeinket azzal tisztogatjuk, enyhítheti fájdalmunkat illetve tüneteinket.

Egyébként a kurkuma kiváló vas és mangán forrás is, valamint B6 vitaminban, rostban és káliumban is gazdag, illetve a kurkuma olaj igazán elképesztő gyulladáscsökkentő.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Előző Kurkuma recept, gyomorfekély és egyéb bántalmak ellen

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 6. kiadás: Torokfájás, gyulladás, stb… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .