Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

turmericA kötőhártya-gyulladás oka illetve okozója több minden is lehet; vírus vagy baktérium okozta fertőzés, vegyszer, gáz, füst, allergia okozta irritáció, száraz szem, könnyhiány miatti érzékenység, de akár a  szélnek, napnak kitett érzékenyebb szemek is kerülhetnek gyulladásba.

Tünetei:
•    Szemek vörössége
•    Dagadt, vörös szemhéjak
•    A szokásosnál több könnyezés
•    Mintha valami a szemünkben lenne – érzés
•    Viszkető, égető érzés
•    Fényérzékenység

A kurkumás víz képes csökkenteni a szem fájdalmát, tehát ha egy teáskanálnyi kurkuma port összekeverünk 1 pohár vízzel és utána szemeinket azzal tisztogatjuk, enyhítheti fájdalmunkat illetve tüneteinket.

Egyébként a kurkuma kiváló vas és mangán forrás is, valamint B6 vitaminban, rostban és káliumban is gazdag, illetve a kurkuma olaj igazán elképesztő gyulladáscsökkentő.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Előző Kurkuma recept, gyomorfekély és egyéb bántalmak ellen

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

One Response to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 6. kiadás: Torokfájás, gyulladás, stb… | Bhakti Kutir

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük