Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

haldiGyomorfekély ellenszer:

Alufóliában (védikusan ezt banánlevélben oldották meg) szinte szénné égetünk kurkumát és azt őröljük majd elkeverjük mézzel. Étkezés előtt reggel-este fogyasszunk belőle egy késhegynyit.

Még hozzádobnék egy másik Ájurvédás receptet is ami egy picit jobban hajaz a mi kultúrkörünkre: Már évek óta kezelek embereket ezzel a recepttel és nagyon jók a visszajelzések.  Reggel éhgyomorra 1, saját ököl nagyságú, krumpli levét meginni.

Egyébként az első  cikk inkább a panaszok enyhítésére jó, a második Ájurvédikus módszer meg is gyógyítja a bajt. Az egész világon csak 2 db olyan cucc van, ami újraéleszti a gyomor nyálkahártyát. A nyers krumpli leve, és a nyers olívabogyó magja. Mondjuk egy olíva magot elrágicsálni köményebb, mint egy kis krumpli levet ledönteni, habár az is elég kemény.

Mindenféleképpen figyeljétek hétvégén a honlapunkat, mert fel fogok tenni egy új ötletemet a nyárra. Annyit elárulok, hogy a foglalkozásokat én fogom tartani és a hétvégi beharangozó cikk címe Zenés férfi Aerobik – csak köményeknek!” lesz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás | Bhakti Kutir

  2. Márta szerint:

    És tudnál valamit hajhullásra is? A háttérben hormon probléma van.
    Köszönöm, szépeket
    Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük