Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

haldiGyomorfekély ellenszer:

Alufóliában (védikusan ezt banánlevélben oldották meg) szinte szénné égetünk kurkumát és azt őröljük majd elkeverjük mézzel. Étkezés előtt reggel-este fogyasszunk belőle egy késhegynyit.

Még hozzádobnék egy másik Ájurvédás receptet is ami egy picit jobban hajaz a mi kultúrkörünkre: Már évek óta kezelek embereket ezzel a recepttel és nagyon jók a visszajelzések.  Reggel éhgyomorra 1, saját ököl nagyságú, krumpli levét meginni.

Egyébként az első  cikk inkább a panaszok enyhítésére jó, a második Ájurvédikus módszer meg is gyógyítja a bajt. Az egész világon csak 2 db olyan cucc van, ami újraéleszti a gyomor nyálkahártyát. A nyers krumpli leve, és a nyers olívabogyó magja. Mondjuk egy olíva magot elrágicsálni köményebb, mint egy kis krumpli levet ledönteni, habár az is elég kemény.

Mindenféleképpen figyeljétek hétvégén a honlapunkat, mert fel fogok tenni egy új ötletemet a nyárra. Annyit elárulok, hogy a foglalkozásokat én fogom tartani és a hétvégi beharangozó cikk címe Zenés férfi Aerobik – csak köményeknek!” lesz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás | Bhakti Kutir

  2. Márta szerint:

    És tudnál valamit hajhullásra is? A háttérben hormon probléma van.
    Köszönöm, szépeket
    Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .