Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

haldiGyomorfekély ellenszer:

Alufóliában (védikusan ezt banánlevélben oldották meg) szinte szénné égetünk kurkumát és azt őröljük majd elkeverjük mézzel. Étkezés előtt reggel-este fogyasszunk belőle egy késhegynyit.

Még hozzádobnék egy másik Ájurvédás receptet is ami egy picit jobban hajaz a mi kultúrkörünkre: Már évek óta kezelek embereket ezzel a recepttel és nagyon jók a visszajelzések.  Reggel éhgyomorra 1, saját ököl nagyságú, krumpli levét meginni.

Egyébként az első  cikk inkább a panaszok enyhítésére jó, a második Ájurvédikus módszer meg is gyógyítja a bajt. Az egész világon csak 2 db olyan cucc van, ami újraéleszti a gyomor nyálkahártyát. A nyers krumpli leve, és a nyers olívabogyó magja. Mondjuk egy olíva magot elrágicsálni köményebb, mint egy kis krumpli levet ledönteni, habár az is elég kemény.

Mindenféleképpen figyeljétek hétvégén a honlapunkat, mert fel fogok tenni egy új ötletemet a nyárra. Annyit elárulok, hogy a foglalkozásokat én fogom tartani és a hétvégi beharangozó cikk címe Zenés férfi Aerobik – csak köményeknek!” lesz.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Abu Patikája, Ájurvéda, Ájurvédikus Receptek/Házi praktikák, Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

2 Responses to Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 4. kiadás, Gyomorfekély ellenszer és A Kutir heti Ájurvéda receptje is egyben…

  1. Visszajelzés: Abu Patikája a Bhakti Kutirból: Kurkuma, 5. kiadás: Kötőhártya-gyulladás | Bhakti Kutir

  2. Márta szerint:

    És tudnál valamit hajhullásra is? A háttérben hormon probléma van.
    Köszönöm, szépeket
    Márti

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük