A Kutir Június Havi Vegetáriánusai: Venus Williams és Paavo Nurmi…

Paavo Nurmi 1897. Június 13-án született, Finnországban. 1920 és 1928 között 3 olimpián, 12 versenyszámban indult és 9 arany és 3 ezüstérmet hozott el ezekből a viadalokból.

A párizsi 1924-es játékokon 5 aranyérmet szerzett, ami mai napig megdönthetetlen rekordja az atlétikának. Ugyanott úgy nyerte meg az 1500-as és 5000-es versenyszámot is, hogy a két rajt között 26 perc telt el.

vwilliamsPaavo Nurmi 12 éves korától lett vegetáriánus.

Venus Williams 1980. Június 17-én született.

A legendás teniszező hölgyek körében, mai napig ő az egyetlen, aki 4 olimpiai arany éremmel büszkélkedhet. 22 Grand Slam versenyt nyert, köztük 5 alkalommal a patinás wimbledoni versenyt, egyesben, 3-szor párosban és egyszer vegyes párosban is. Testvérével Serenával megnyerték az első 12 Grand Slam döntőjüket párosban.

2007 óta, ő tartja a leggyorsabb szerva rekordját a hölgyek mezőnyében. Ő lett az első afro-amerikai, aki világ elsőként lett rangsorolva.

Több tenisz rekordot tart Steffi Gráffal és Martina Navratilovával karöltve, akik ikonikus alakjai a női tenisznek. Különböző években több nemzetközi sport szervezet is megválasztotta az év sportolójának. A Forbes magazin beválasztotta a 100 legbefolyásosabb nők listájába, a 60. helyre.

Természetesen ő is vegetáriánus.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belehabarodva a védikus kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A kolostorban 2.30-kor keltünk, és a tanuláson kívül minden nap részt vettünk 2-2 órás meditáción és templomi szolgálaton, valamint elég sok kerti munkát és takarítást is felajánlhattunk, mint szolgálat. Magunkra főztünk és tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt. De mindenek felett az volt a legfelemelőbb, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük