A Kutir Június Havi Vegetáriánusai: Venus Williams és Paavo Nurmi…

Paavo Nurmi 1897. Június 13-án született, Finnországban. 1920 és 1928 között 3 olimpián, 12 versenyszámban indult és 9 arany és 3 ezüstérmet hozott el ezekből a viadalokból.

A párizsi 1924-es játékokon 5 aranyérmet szerzett, ami mai napig megdönthetetlen rekordja az atlétikának. Ugyanott úgy nyerte meg az 1500-as és 5000-es versenyszámot is, hogy a két rajt között 26 perc telt el.

vwilliamsPaavo Nurmi 12 éves korától lett vegetáriánus.

Venus Williams 1980. Június 17-én született.

A legendás teniszező hölgyek körében, mai napig ő az egyetlen, aki 4 olimpiai arany éremmel büszkélkedhet. 22 Grand Slam versenyt nyert, köztük 5 alkalommal a patinás wimbledoni versenyt, egyesben, 3-szor párosban és egyszer vegyes párosban is. Testvérével Serenával megnyerték az első 12 Grand Slam döntőjüket párosban.

2007 óta, ő tartja a leggyorsabb szerva rekordját a hölgyek mezőnyében. Ő lett az első afro-amerikai, aki világ elsőként lett rangsorolva.

Több tenisz rekordot tart Steffi Gráffal és Martina Navratilovával karöltve, akik ikonikus alakjai a női tenisznek. Különböző években több nemzetközi sport szervezet is megválasztotta az év sportolójának. A Forbes magazin beválasztotta a 100 legbefolyásosabb nők listájába, a 60. helyre.

Természetesen ő is vegetáriánus.

Om Tat Sat

Baktai Ádám

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .