A tudás elmélyülésének szintjei, amikor tudásunk megváltoztatja az értékrendünket…

meditationA Védák azt mondják, hogy 2 féle tudás létezik. Az akadémikus tudás, ami nem feltétlen változtatja meg döntéseinket, látásmódunkat vagy éppen az értékrendünket, valamint az elmélyült, megvalósított tudás, ami jobbá és többé tesz bennünket, hiszen szinte tudat alatt, de más döntéseket hozzunk meg, elmélyült tudásunk által felvértezve.  (Itt bővebben is tudsz olvasni erről.)

Tudásunk a következő 4 szint folyamán mélyül el, addig a szintig, amikor már ösztöni tudássá érik, és szinte eggyé válik velünk:

  • Nem tudjuk, hogy nem tudjuk.
  • Tudjuk, hogy nem tudjuk.
  • Tudjuk, hogy tudjuk.
  • Már nem tudjuk, hogy tudjuk.

És ez lenne a cél, hogy olyan mély tudás birtokába legyünk, hogy már az ösztönös automatikáink is úgy jönnek elő, hogy tudatossággal van minden tettünk átitatva.

Om Tat Sat

Baktai Ádám Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Goredas

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta vagyok teljesen belemerülve a varázslatos keleti kultúrába. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanulhattam a keleti tudományokat, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében. Sőt, együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt majd 30 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár és segítő, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik eljönnek hozzám tanácsadásra vagy képzésekre. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Bhakti Kutir Bindhu: Rövid spirituális inspirációk, Védikus Tudástár
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

One Response to A tudás elmélyülésének szintjei, amikor tudásunk megváltoztatja az értékrendünket…

  1. Baracsi Viki szerint:

    Ez egy A-HA pillanat volt! Köszönöm szépen! Ez lesz az egyik reggeli mantrám mert nagyon pozitív gondolata van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük