Egy kis asztrológiai érdekesség a Brexit és az NBA döntő szemszögéből…

brexitAzt már sokszor leírtam nektek, hogy az indiai, ősi spirituális kultúrában az asztrológiát tartják a Védikus írások szemeinek. Úgy mond, az asztrológián keresztül lehetünk képesek betekinteni az időbe, és az idő mindhárom aspektusába.

A múltba, a jelenbe és a jövőbe is.

Egy szempontból ez nem is olyan nehéz, amikor 1 db entitásról beszélünk, mondjuk egy országról, vagy egy jelenségről. Igen, országoknak is meg van az asztrológiai képletük. Persze ezek lehetnek nagyon állandóak, vagy gyorsabban változóak. Pl. Amerikára nézve, a függetlenségi nyilatkozat aláírását számoljuk az Egyesült Államok születési horoszkópjának. Magyarországot tekintve pedig az új alaptörvény hatásba lépését vesszük figyelembe, tehát a 2012, Január 1, 0 óra, 0 perc, 01 másodpercet, ami egy nem olyan régi dátumot váltott, az 1989-es, Október 23-at.

Kb. ezért sikerült tavaly szinte napra pontosan előre jeleznem a Görög válság végét, mert Görögország éppen akkor lépett ki a 18 éves Rahu korszakából. (Görögország születési horoszkópját arra dátumra tesszük, amikor a Török megszállás után a kormányzás vissza került Athénba.)

De mi van a két esélyes helyzeteknél, mint egy sport esemény, vagy egy választás?

Drága asztrológia mesterem Devarsi Mahasaya azt mondta, hogy akkor lehet egy eseményt egy aránylag pontos időpontra előre jelezni, ha az azt követő korszakok is alátámasztják magát az eseményt.

És íme, itt a példa, hogy érthető legyek nemcsak asztrológusoknak is:

Minden hölgy képletében többször is ott van a lehetőség gyermekek születésére, de általában azok a korszakok szoktak gyermeket is hozni, ami után egy picit elzártabb, elkülönülősebb időszak jön, hiszen a babócák születése után, a mamák mindig egy kicsit perifériára szorulnak a szociális és társasági élet szempontjából.

Erre építve gondoltam ki azt, hogy megnézem az NBA döntőt asztrológiailag. Mellesleg amerikai haverjaim nyertek egy csomó pénzt ezen.

Ugye itt nem érvényes az, hogy mikor kezdődik a meccs, mert mindkét csapat ugyanakkor kezd. Persze lehetne azt is, hogy a csapatok alapító okiratait vesszük születési horoszkópnak, és onnan indulunk ki, de akkor már figyelembe kellene venni a csapat tagok egyéni születési képleteit is, ami mondjuk egy amerikai foci csapatnál hihetetlen mennyiségű embert jelenten.

Szóval úgy döntöttem, hogy megnézem, ki mikor játszotta le az elődöntő utolsó meccsét és a másnapot választom kezdetnek, a döntőre való felkészülésnek. Hm?

Így ki is jött nekem, hogy a Cleveland fog nyerni, pedig a Golden State úgy indult neki a döntőnek, mint címvédő, és mint a Michael Jordan féle Chicago Bulls rekordjait megdöntő csapat.

Érdekes, nem?

A Brexitnél meg még egyszerűbb volt. Milyen napok várhatóak a szavazás után? Pénteken éles nap volt, majd 3 db Mritju Jóga, és csodálkozunk, hogy meg zavarodott a tőzsde? Mindegy Hétfőn még mindig Mritju Jóga lesz, kíváncsi vagyok, hogy mit hoz a holnap!

Om Tat Sat

Baktai Ádám, Védikus pap, a Védikus tudományok szakértője

Ádám névjegye

1976-ban születtem és 2 éves korom óta tanulom a Hatha Jóga tudományát. 6 évesen döntöttem a vegetáriánus táplálkozás mellett, és azóta gyakorlom komolyabban a Bhakti Jóga folyamatát. 15 éves koromban volt szerencsém kiköltözni Indiába egy tradicionális kolostor iskolába, ahol 10 éven keresztül nemcsak tanultam a Hatha Jóga, az Ájurvéda, a Védikus Asztrológia és a Zen Shiatsu rendszereit, hanem benne is élhettem ezeknek az ősi tudományok kultúrkörében is. A napi rend nem csak a hajnali 2 óra 30 perces kelés és a napi 2-2 órás meditáció és templomi szolgálat miatt volt felemelő, de még attól sem, hogy tradicionális sár és bambusz kunyhókban laktunk, ahol természetesen sem víz, sem villany nem volt, hanem a lehetőségtől, hogy együtt élhettünk azokkal a mesterekkel, akiktől tanultunk. Az elmúlt 20-21 évben, 4 kontinenst jártam be, mint tanár / terapeuta, és ezt az első kézből szerzett tudást próbálom átadni azoknak, akik megtisztelnek azzal, hogy eljönnek hozzám kezelésekre, jóga órákra, vagy azokra az oktatásokra, amelyeket rendszeresen tartok. Om Tat Sat Baktai Ádám
A bejegyzés kategóriája: Védikus Asztrológia
Kiemelt szavak: .
Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .